27 Temmuz 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 27 Temmuz 2020 Pazartesi

Mersin Valiliği şehitlerimizi açıkladı
Mersin Valiliği, bu sabah Mersin’in Mut ilçesinde meydana gelen kazadaki şehit sayısını güncelledi. Valilikten yapılan açıklamada, kazada ilk belirlemelere göre 2 otobüs şoförü ile 4 askerin şehit olduğu bildirildi.

YKS sonuçları açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Bakan Selçuk'dan ilave tediye açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamuda istihdam edilen işçilere verilecek ilave tediyenin bugün ödeneceğini açıkladı.

'Yıldırım-3 Ağrı Dağı' operasyonu için düğmeye basıldı
İçişleri Bakanlığınca Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Ağrı-Iğdır-Kars İllerinde “Yıldırım-3 Ağrı Dağı” Operasyonu başlatıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami Şerif-inde sabah namazı yoğunluğu yaşandı
Cuma günü 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami Şerif-inde üçüncü sabahta namaza yoğun katılım sağlandı. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılınan namazın ardından cemaat salavat ve tekbirler getirdi.

Bir buçuk ayda 357 kişi boğulmaktan kurtarıldı
Sakarya’nın Karasu ilçesi sahili hafta sonu tatilinde doldu taştı. Karasu başta olmak üzere şehrin kuzey sahillerinde bir buçuk ayda yaklaşık 357 kişi cankurtaran ekipleri tarafından boğulmaktan kurtarıldı.

Kurbanlıklarla koyun koyuna nöbet
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bursa’da da kurulan kurban pazarlarında ilginç görüntüler yaşandı. Ürünlerini satmak için yüzlerce kilometre uzaktan gelen celepler, hayvan pazarında yatıp kalkıyor. Celepler bir dakika bile gözlerini ayırmadıkları hayvanlarıyla koyun koyuna yatıyor.

Sağlıklı tatilin adresi Bursa
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sosyal yaşamda olduğu gibi alışılagelmiş tatil anlayışında da önemli değişikliklere yol açarken, Bursa Büyükşehir Belediyesi, salgını turizmde fırsata çevirmek için ‘sağlıklı turizm’ ilkesiyle doğayla iç içe, kalabalıklardan uzak alternatif turizm politikaları geliştiriyor.

Ayder Yaylası alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile ziyarete açıldı
Yol ve alt yapı inşaatı nedeniyle bir süredir araç giriş çıkışı kapalı olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’na çalışmaların tamamlanması ile birlikte turistler gelmeye başladı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.41 artarak 1.1970, Dolar %0.18 artarak 6.8596, Euro %1.04 artarak 8.0646, Altın %2.24 artarak 428.21, Petrol %0.94 azalarak 43.37, Bono sabit değerinde kalarak 10.57'den işlem gördü.

Hava Durumu
28 Temmuz 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 32, İstanbul'da 31, İzmir'de 36, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber