27 Mayıs 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 27 Mayıs 2020 Çarşamba

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, 26 Mayıs Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Ülkede son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 948 artarken, can kaybı 28 kişi daha artarak 4.397'ye yükseldi. İyileşip taburcu olan hasta sayısı ise 1.492 artarak 121.507'ye ulaştı.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kovid-19 sonrası zorlukları ve fırsatları değerlendirdi. Kalın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Aşı çalışmalarında küresel ortaklık gerekiyor. Tek bir ülkenin ya da bilimsel kuruluşun bunu tek başına yapabileceğine inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

- Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konuya ilişkin yaptığı açıklmada, firmaların e-ticaret sitelerine üyeliklerini, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılımını, sanal fuar düzenlenmesini destek kapsamına aldıklarını bildirdi.

- Beyaz Saray Sözcüsü McEnany, daha önce yüz yüze gerçekleştirilmesi iptal edilerek, video konferans ile planlanan G7 Zirvesi’nin, bu yıl Beyaz Saray’da gerçekleştirileceğini açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü, “Beyaz Saray’daki insanları koruduğumuz gibi dünya liderlerini de koruyacağız” dedi.

- Fethiye ilçesinde, 14 gün önce antrenman tırmanışı için Mendos Dağı’na çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 35 yaşındaki Fikret Emre’nin cansız bedeni, 14 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Vücudunda her hangi bir emareye rastlanamayan Emre’nin cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıpa gönderildi.

Siirt'te çalışanların bir bölümünün korona virüs testi pozitif çıkan market kapatıldı
- Siirt'te çalışanlarının bir kısmının korona virüs testi pozitif çıkan market, 7 gün boyunca alışverişe kapatıldı. Dezenfekte işlemleri için asgari sayıda personelin markete girişine izin verilmesi kararlaştırıldı.

- Adana'da bir çiftliğe gelen eli silahlı yüzü kar maskeli şahıslar, 2 traktör ve 1 ton zirai ilacı gasp ettikten sonra polis tarafından yakalandı. Zanlılar emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Ramazan B. sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğinde tutuklanırken, Kadir O. ise itirafçı olduğu için ev hapsi cezasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Gaziantep’te tramvay raydan çıkarak direğe çarptı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, tramvay seferlerinin durması vatandaşları mağdur etti. Yetkililer konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

- Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK ve MİT'in koordineli çalışması sonucu, Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde PKK'lı 5 teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

- Hong Kong’da binlerce eylemci, Çin Ulusal Marşı'na yönelik saygısızlığın suç sayılmasına yönelik yasanın bugün mecliste görüşülmeye başlanmasıyla sokaklara döküldü. Yasama Meclisi binası önünde önlemler alan polis, kalabalığa dağılması uyarısında bulundu. Eylemciler, polise molotof kokteyli fırlatırken, polis eylemcileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Polis tarafından gözaltına alınan 180 kişinin yaşlarının 14-40 arasında olduğu açıklandı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 5 milyon 688 bin 840’a çıktı. Virüs nedeniyle 352 bin 287 kişi yaşamını yitirirken, virüs bulaşan 2 milyon 432 bin 236 kişi de iyileşti. ABD, en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Ülkede 1 milyon 725 bin 275 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 100 bin 572 kişi öldü.

- 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları; BIST%1.65 artarak 104.729, Dolar %0.81 artarak 6.7800, Euro %1.02 artarak 7.4664, Altın %0.91 artarak 371.96, Petrol %0.72 azalarak 35.91, Bono sabit değerinde kalarak 9.07'den işlem gördü.

- 28 Mayıs 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İzmir'de 21, İstanbul'da 19, Antalya'da 25 derece olacak.
OGÜNhaber