27 Haziran 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 27 Haziran 2022 Pazartesi

Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı Bakü’de yapıldı
Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı Bakü’de yapıldı. Ulaştırma bakanlarının ilk toplantısında, Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru'nun potansiyelinin geliştirilmesi konusu ele alındı. Üç ülke heyetinin toplantısından sonra, Çavuşoğlu, Bayramov ve Tileuberdi, Bakü Beyannamesi'ni imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “İslam dünyasının temel problemlerinin kaynağı, adaletsizliktir”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Ocaklarının 110. kuruluş yıldönümünde düzenlenen “Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları 2” sempozyumunda “İslam dünyasının temel problemlerinin kaynağı, adaletsizliktir” dedi.

TİSK'ten asgari ücret açıklaması
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), asgari ücrete dair yapılacak olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacaklarını belirterek, "Toplam fayda odaklı çalışmalarımız ile görüşlerimizi paylaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ümraniye’de elektrikli süpürge sesi nedeniyle tartıştığı 40 yıllık eşini kabloyla boğarak öldürdü
Ümraniye'de yaşayan Gürsel Kaya (61), temizlik yaparken ses çıkardığı gerekçesiyle elektrik süpürgesinin kablosuyla 40 yıllık eşi Şengül Kaya'yı (58) boğdu. Polisi arayarak "Eşimi boğdum, nefes almıyor" diye ihbarda bulunan Gürsel Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sel sularının geçişini engellemek için set çekildi
Dün başlayan şiddetli yağışın bugün etkisini arttırdığı ve AFAD’ın kırmızı kod uyarısı verdiği Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri ile İnebolu Belediyesi ekipleri tarafından sel sularının ilçe merkezine taşınmasını önlemek için kamyon ve kepçelerle çay kıyıları doldurularak set çekildi. Kastamonu Valisi Avni Çakır ve İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, bölgede incelemelerde bulundu. Öte yandan, tüm kamu kurum ve kuruluşları ilçede meydana gelebilecek can ve mal kaybına karşı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Sel felaketinin boyutu sular çekilince ortaya çıktı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yerel yağış uyarılarının ardından derelerin yükseldiği Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi Çay Mahallesi’nde birçok ev sular altında kaldı. Suların çekilmesiyle birlikte felaketin boyutu gün yüzüne çıktı. 30’a yakın ev sular altında kaldı. Vatandaşların tahliye edildiği mahallede tıkanan mazgallar ve derelerin üzerinde çalışmalar sürüyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.21 azalarak 2.523, Dolar %0.94 azalarak 16.7251, Euro %0.60 azalarak 17.7206, Altın %0.48 azalarak 987.29, Petrol %0.29 artarak 109.42, Bono %3.32 azalarak 22.74'den işlem gördü.

Hava Durumu
28 Haziran 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 25, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber