26 Ocak 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Ocak 2020 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1607 yaralıdan 1503’ü taburcu edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’daki depreme ilişkin “Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkanları ile vatandaşların yanına koşmuştur. 1607 yaralıdan 1503’ü taburcu edildi.

Depremin ardından tüm Türkiye kenetlendi
Elazığ’da yaşanan depremin ardından Türkiye tek yürek oldu; depremzedelere yardım etmek için el ele verdi.

Depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde depremden hasar gören caminin minaresi kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Brezilya'da sel ve heyelanda ölenlerin sayısı 30'a yükseldi
Brezilya’nın güneydoğusunda devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısının 30’a yükseldiği, 17 kişinin kayıp olduğu, 7 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Hafter yerleşim bölgelerine saldırdı
Libya’da Hafter güçlerinin başkent Trablus’taki Mitiga Havalimanı çevresindeki yerleşim bölgelerine havan topu atması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Spor camiası Elazığ için tek ses, tek yürek oldu
Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe-Başakşehir maçında taraftarlar Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşları unutmadı.

Yozga'ta saya gezmesi geleneği yaşatılıyor
Koç katımının 100. gününde gerçekleştirilen ve "saya gezmesi" adı verilen Orta Asya geleneği, Yozgat’ın İnceçayır köyünde yaşatılıyor.

Hava Durumu
27 Ocak 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 2, İstanbul'da 13, İzmir'de 14, Antalya'da 17 derece olacak.
OGÜNhaber