26 Mayıs 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Mayıs 2022 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kamu görevlilerimize demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü” töreninde konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen protokol töreninde konuşan Erdoğan, “Buradan açıkça ilan ediyorum, kamu görevlilerimize demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır” dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Yaptığımız yatırımlarla ölümlü trafik kazalarında ciddi düşüş oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop'un Boyabat ilçesinde Hacı Ergün Gürbüz Camii ve Mezarlıklar Müdürlüğü açılışına katıldı. Burada konuşan Karaismailoğlu, “Yaptığımız yatırımlarımız sayesinde yol güvenliği artarken ölümlü trafik kazalarında çok ciddi azalmalar kaydettik” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 100 bin lira manevi tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2020 yılında bir gazeteye verdiği röportaj sırasında söylediği sözler nedeniyle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına toplamda 100 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

36 göçmeni kaçırmaya çalışan 3 kişi adliyeye sevk edildi
Antalya’da deniz kıyısında yakalanan 36 düzensiz göçmeni deniz açıklarında bekleyen 2 sürat teknesi kayıplara karışırken, olay ile ilgili yakalanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Lüks araçlı magandalar yakalandı: Polis merkezinin bahçesi galeriye döndü
Büyükçekmece E-5’te geçtiğimiz Pazar günü milyonlarca lira değerindeki araçlarla düğün konvoyu yaparak trafiği tehlikeye düşüren 5 sürücü ile silahla havaya ateş eden sürücü yakalandı. Havaya ateş açan şahıs hakkında idari yaptırım uygulandı. 6 kişiye toplam 3 bin 102 lira para cezası kesildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.01 artarak 2.443, Dolar %0.08 azalarak 16.3517, Euro %0.53 artarak 17.5616, Altın %0.59 azalarak 969.00, Petrol %1.24 artarak 112.50, Bono %2.58 azalarak 26.10'dan işlem gördü.

Hava Durumu
27 Mayıs 2022 Cuma en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 28, İstanbul Bulutlu 24, İzmir Bulutlu 21, Antalya Bulutlu 19, derece olacak.
OGÜNhaber