26 Eylül 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Eylül 2022 Pazartesi

Bakan Çavuşoğlu: "Amacımız Zelenskiy ve Putin'i bir araya getirmek"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya'da düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın her iki liderle, hem Zelenskiy hem Putin ile görüşmeleri olacak. Amacımız iki lideri bir araya getirerek, liderler düzeyinde kararların alınmasını sağlamak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: "Devlete, millete ve TSK'ya dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) saygın ve seçkin konumu uluslararası dahil her platformda artarken, bu duruma dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Devlete, millete ve TSK'ya dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: “Bizim için bu bağımsızlık savaşıdır”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaşın sonlanması için yaptıklarından bahsederek teşekkürlerini iletti. Bodnar, “Türkiye yüz yıl önce nasıl savaştıysa, düşmanına nasıl karşı koyduysa bizde modern tarihi yazarız diye düşünüyoruz. Bizim için bu bağımsızlık savaşıdır” dedi.

Kağıthane’de yangında can pazarı
Kağıthane’de 4 katlı binanın tekstil atölyesi olarak kullanılan 3’üncü katında yangın çıktı. Binada mahsur kalan 20 kişi kurtarılırken, dumandan etkilenen 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Otizmli gencin bakımevinde darp edilerek öldürüldüğü iddiası
Büyükçekmece’de bir bakımevinde darp ve işkenceye maruz kalarak öldürüldüğü iddia edilen otizmli Mehmet Eres’in ailesi savcılığa başvurdu. Şüphelilerin, maktul yeğeninin üzerine oturduğunu, ellerini bağladığını ve kötü muamelede bulunduğunu iddia eden hala Emel Şen, "Artık sesimi duyun, tutuklama istiyorum’’ dedi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.51 azalarak 3.265, Dolar %0.22 artarak 18.4553, Euro %0.10 artarak 17.8607, Altın %0.33 artarak 976.39, Petrol %1.09 artarak 85.96, Bono %2.22 artarak 14.30'dan işlem gördü.

Hava Durumu
27 Eylül 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 30, İstanbul Bulutlu 26, İzmir ve Antalya Yağmurlu 30 derece olacak.
OGÜNhaber