26 Eylül 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 26 Eylül 2019 Perşembe

-Kandilli Rasathanesi , İstanbul'da olan depremin büyüklüğünü 6 olarak güncelledi. AFAD ise, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'ndan hissedilen depremin 13.59'da 5.8 büyüklüğünde olduğunu paylaştı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde İstanbul'daki depreme ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "8 kadar yaralanma olayı söz konusu. Hafif yaralı olanlar. Binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Binalarla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor" dedi.

-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tüm saldırılar ve lekeleme kampanyalarına rağmen küresel ticaret ve finansın türbülansla yüzleştiği bir dönemde Türkiye yatırımcılar için halen güvenli liman olmayı sürdürüyor." dedi.

-İBB Başkanı Ekram İmamoğlu, Twitter hesabından İstanbul'daki depreme ilişkin açıklama yaptı.Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 kilometre derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil."

-Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin beklenenden hızlı toparlanmasıyla benzin fiyatlarında gerileme görüldü. Bu gelişmenin ardından benzinde, bu gece 25 kuruşluk indirim bekleniyor.

-Bütün dünyayı şoke eden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman flaş bir açıklama yaptı. Aylar boyunca inkar ettiği cinayet hakkında konuşan Veliaht Prens Selman, halen aydınlatılamayan cinayetin kendi gözetimi altında olduğunu söyledi. Prens Selman, ABD'li gazeteci Martin Smith'in hazırladığı belgesel için konuştu. Selman, çarpıcı ifadeler kullanırken, "Tüm sorumluluk bana ait" dedi.

-PKK terör örgütüne karşı Kıran-4 operasyonu başlatıldıAğrı, Kars, Iğdır illeri kırsalında başlatılan operasyona 75 tim, 1125 personel katılıyor.  

-AKP İstanbul Milletvekili, emekli general Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın pazartesi akşamı milletvekilinin tabancasıyla yaşamına son verdiği iddia edildi. Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali, "Kardeşimi ben çok iyi biliyorum. İlaç kullanacak bir durumu sıkıntısı yoktu. Kendini vuracak cesareti yoktu. 23 yaşında bir kız, silahı bulup alıp da şarjörü takıp vurmasının imkanı yok. Başına sıkmamış, sol göğüs kalbin biraz üstüne sıkılmış" diye konuştu.

-İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Avrupa’nın İran’a verdiği sözlerin önemsiz olduğunu söyleyerek, "Açık bir şekilde düşman olduklarını gösterenlere güvenmeyelim" dedi.

-İsrail'de tekrarlanan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, hükümeti kurma görevini en fazla oyu alan ikinci parti Likud'un lideri, mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu'ya verdi.

-26 Eylül 2019 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.26 azalarak 102.356, Dolar sabit değerinde kalarak 5.6701, Euro %0.22 artarak 6.2205, Altın %0.30 artarak 274.90, Petrol %0.09 azalarak 61.77, Bono %0.14 azalarak 14.18 den işlem gördü.

-27 Eylül 2019 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 26, İstanbul 25, İzmir 27, Antalya 28 derece olacak. 
OGÜNhaber