26 Ağustos 2019 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 26 Ağustos 2019 Pazartesi

- Malazgirt Zaferi'nin 948. yıldönümü için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölge hakkında "Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

- Bugün Trabzon'da katıldığı etkinlikte Emine Bulut cinayetiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , "Bu alçaklıktır, adiliktir. İdam söz konusu olursa meclise gelir, meclisten geçtikten sonra ise benim kararım nettir." dedi.

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar S-400'lerle ilgili, "Birinci batarya geldi. İkinci bataryanın temini için de yarından yani 27 Ağustos’tan itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak. Amacımız ülkemizin ve milletimizin dışarıdan gelecek hava ve füze tehdidine karşı korunması ve kollanmasıdır" dedi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kremlin ziyareti ile ilgili Kremlin, iki liderin yarınkı görüşmelerinde İdlib'deki durumu masaya yatıracaklarını bildirdi. Açıklamada, "Putin, Erdoğan'in İdlib'deki durumla ilgili endişelerini anlıyor. Ancak o da militanların artan saldırılarıyla ilgili endişeli" ifadeleri kullanıldı.  

- ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'daki G-7 zirvesinde yaptığı açıklamada Çin'den gelen talep doğrultusunda ticaret savaşlarını bitirmek için pazarlık masasına yeniden oturacaklarını söyledi. Bu açıklamanın ardından dolar/TL 5.80'in altına geriledi. Trump, "Çin'le bir anlaşma yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

- 1 Ağustos tarihinde açıklanan YAŞ kararlarının ardından TSK'da görev yapan 5 general istifa etti. İstifa edenler arasında, YAŞ’ta Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan İdlib’ten sorumlu 6. Mekanize Piyade Tümeni ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığı’na atanan Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı da var.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek." dedi. Türkiye'nin ilk derin deniz sondaj gemileriyle ilk sondaj kuyularını kazdığını belirten Dönmez, çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

- Doğuş Grubu'nun, Bilgili Holding ortaklığıyla yürüttüğü Galataport Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ferit Şahenk, "Galataport, Doğuş Grubu'nun ustalık dönemi eseri" dedi. Galataport'a ilk gemi Nisan 2020'de yanaşacak.

- Hükümet ile masada anlaşamayan Memur-Sen 81 ilde basın açıklamaları yapacak. İlk eylemler Erzurum, Elazığ ve Ankara'da başladı. "Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla sahada olan memurlar geçen hafta mesaiyi erken bırakarak tepkilerini dile getirmişti. Memur zamlarında son söz hakem kurulunda.

- İstanbul Ümraniye’de psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Emre H., annesini ve kardeşini silahla vurarak öldürdü, babasını da ağır yaraladı. Ardından kendisini balkondan aşağı atarak intihar etti. Ağır yaralı baba, dehşeti yaşayan oğulları ve cinnet getiren oğluyla beraber çekildiği fotoğrafı paylaşmış ve '3 aslanla birlikte' notunu düşmüştü.

- 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.28 azalarak 96.877, Dolar %1.07 artarak 5.8204, Euro %0.93 artarak 6.4765, Altın %1.30 artarak 286.46, Petrol %0.68 artarak 59.20, Bono %5.62 artarak 17.09 dan işlem gördü. 

27 Ağustos  2019 Salı  günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara'da 31, İstanbul 32,İzmir 33, Antalya 39 derece olacak.
OGÜNhaber