25 Temmuz 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 25 Temmuz 2022 Pazartesi

Bakan Karaismailoğlu: "Yaptığımız projeler vizyonsuzlara tokat gibi cevabımızdır"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü Üstyapı Baş Mühendisliği Nevşehir Bölge Şefliğini ziyaret ederek, Nevşehir-Ürgüp-Kayseri bölünmüş yol düzenleme ve genişletme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Burada konuşma yapan Karaismailoğlu, "Yaptığımız projeler vizyonsuzlara tokat gibi cevabımızdır. Milletimiz çalışanla çalışmayanın, milletinin yanında olanla olmayanın farkında" dedi.

Kılıçdaroğlu, Balıkesir'den seslendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi mitingini Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı’nda gerçekleştirdi. Çevre illerden de yoğun katılımın olduğu mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah türbesi ile ilgili de çıkış yaparak, "Sözüm Söz. Bay Kemal bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarına götürecektir" dedi.

Başkanı Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Tedavi olursa ancak o zaman muhatap olurum
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan ANKAPARK’ı gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek için "Ruh sağlığından gerçekten endişe ediyorum attığı tweetlere ve sözlerine bakarsanız. Tedavi olursa ancak o zaman muhatap olurum" dedi.

Bolu'da içme suyu zehirlenmelerinde sayı 141'a ulaştı
Bolu'da içme suyundan etkilenerek hastanelere başvuran kişi sayısının 141'e ulaştığı ve 53 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği açıklandı.

Bursa’da evde kilitli bulunan çocuk, Antalya AÜ Hastanesi'nde tedaviye alındı
Bursa'da bir çöp evde 1 yıldır kilitli tutulan ve bitkin düşen 9 yaşındaki erkek çocuk, önce Antalya’da yaşayan annesine daha sonra savcılık kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Geniş bir tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yatışı yapılan çocuğun, Pediatri, Çocuk Ruh Sağlığı, Beslenme ve Diyet Polikliniklerini de kapsayan genel bir değerlendirmeye tabii tutulacağı bildirildi.

İspanya'daki orman yangınları söndürülemiyor
İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'ndaki Tenerife Adası'nda geçtiğimiz perşembe gününden bu yana devam eden orman yangınlarında alevlerin 60 metre yüksekliğe ulaştığı açıklandı. Kastilya ve Leon Özerk Bölgesinde yer alan Avila şehrinde ise yangın nedeniyle 4 bin 500 hektarlık ormanlık alanın küle döndüğü ifade edildi. Şehirdeki yangının yayılmaması için itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan söndürme çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.13 artarak 2.545, Dolar %0.64 artarak 17.8406, Euro %0.93 artarak 18.2914, Altın %0.20 artarak 986.95, Petrol %0.57 artarak 98.94, Bono %0.57 artarak 22.83'den işlem gördü.

Hava Durumu
26 Temmuz 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 31, İzmir ve Antalya Güneşli 38 derece olacak.
OGÜNhaber