25 Mayıs 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 25 Mayıs 2022 Çarşamba

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Sömürgeci yerli işbirlikçilerin gücü Cumhurbaşkanımıza yetmez."
Dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamaya değinen İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Darbe teknolojisinin anti demokratik uygulamaları; kirli dezenformasyon kampanyaları, yalan kampanyaları eşliğindedir. Maalesef bunun bir örneğine daha dün akşam şahit olduk. Sömürgecilerin ve onların yerli işbirlikçilerinin, terör örgütlerinin gücü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yetmez” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı duyurdu: "Manevi tazminatlardan tahsil edilen 150 bin TL, Kılıçdaroğlu'nun hedef aldığı vakıflara bağışlanmıştır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve ENSAR Vakfı iddialarına yönelik, "Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır. Bir süre önce Yargıtay'dan onanarak kesinleşen davalar nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tahsil edilen manevi tazminatlardan 150 bin TL, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Kılıçdaroğlu'nun haksız ithamlarla hedef aldığı vakıflara bağışlanmıştır" dedi.


Kılıçdaroğlu: "Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, CHP'dir"
Düzce'de temaslarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinin ardından Kanaat Önderleri Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmalarına katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, "Hep, 'Bu Cehape var ya bu Cehape, bu Cehape hep eleştirir, hiç öneri getirmez' derler. Düzceli kardeşlerime şunu söyleyeyim; son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.

Maltepe’de ATM’ye kart kopyalama cihazı yerleştiren şahıslar yakalandı
Maltepe’de iki şahıs tarafından bir ATM’ye kart kopyalama cihazı yerleştirildiğini tespit eden ve güvenlik kameralarından şahısların eşkallerine ulaşan polis, ATM ve çevresini izlemeye aldı. Bir gün sonra ATM’ye gelen şahıslar ile bindikleri aracın sürücüsü polis tarafından yakalandı. Yakalanan şahısların İstanbul’da 10 ATM cihazı üzerinden 2 bin 505 kişinin kartlarını kopyaladıkları ve 6 mağdurun 10 bin 425 TL’lik zararı ile ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

Marmaray'da taciz iddiası arbedeye dönüştü
Marmaray'da kadınların fotoğraflarını çektiği iddia edilen yabancı uyruklu bir şahıs, trendeki yolcular tarafından fark edildi. Fotoğrafının çekildiğini söyleyen kadın ise, “Fotoğrafımı çekmiş” diyerek olaya tepki gösterince taciz iddiasında arbede yaşandı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı:"Rusya, saldırılarının en aktif aşamasında"
Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk yaptığı açıklamada, “Rusya'nın ülkemize karşı açtığı geniş çaplı saldırganlığın en aktif aşamasında olduğunu gözlemliyoruz. Ukrayna’nın doğu cephesindeki durum son derece zor, ülkenin kaderi orada belirleniyor” dedi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.88 artarak 2.396, Dolar %1.61 artarak 16.3348, Euro %0.70 artarak 17.4171, Altın %0.77 artarak 973.67, Petrol %1.03 artarak 111.83, Bono sabit değerinde kalarak 26.97'den işlem gördü.

Hava Durumu
26 Mayıs 2022 Perşembe en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 24, İstanbul Bulutlu 24, İzmir Bulutlu 21, Antalya Bulutlu 19, derece olacak.
OGÜNhaber