25 Mayıs 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 25 Mayıs 2020 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı, 'Son 24 saatte korona virüsten 29 can kaybı, 987 yeni vaka'
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 29 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 987 yeni vaka tanısı konulduğunu, bin 321 hastanın da iyileştiğini açıkladı.

Dünya genelinde virüs kaynaklı ölü sayısı giderek artıyor
Son günlerde virüsün en çok vurduğu ülkelerden biri olan Hindistan’da 24 saatte 6 bin 767 kişide yeni tip corona virüs tespit edildi. Bu sayı şimdiye kadarki en fazla vaka artışı.

Koronavirüs aşısında yeni gelişme
Koronavirüs aşısında yeni aşamaya geçildi. ABD’de maymunlar üzerinde yapılan deneyler başarılı oldu.

Afrika için salgın uyarısı
Koronavirüs salgınında en önemli şey elleri sabunla yıkamak. Ancak ne yazık ki Afrika’da susuzluk hakim olduğu için bunu yapmak pek de mümkün değil. Hal böyle olunca salgın için tehlike çanları çalıyor.

İstanbul bayramın ikinci gününde de sessizliğini koruyor
Koronavirüs (COVİD-19) salgını ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı süresince 81 ilde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Bu nedenle bayramın ikinci gününde de Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, E-5 karayolu ve Vatan Caddesinin boş kaldığı görüldü.

Haziran ayında uçuş trafiği artacak
Korona virüs salgını nedeniyle tarihin en büyük krizini yaşayan havacılık sektöründe hareketlilik yeniden başladı. 22 mart’tan sonra dünya genelinde günlük uçuş trafiği ilk kez 100 bini geçti.

Bayramı kana bulayacaklardı
Diyarbakır’da terör örgütü PKK mensupları tarafından Ramazan Bayramında asker ve polis güvenlik noktalarına gerçekleştirilmesi planlanan bombalı saldırılar, düzenlenen operasyonlarla önlendi. Patlayıcıların bir bölümünün mezarlıklardan çıkması dikkat çekti.

Çekirge sürüleri Dubai'yi istila etti
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentini çekirge sürüleri istila etti.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak? 26 Mayıs 2020 Salı
26 Mayıs 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 22, İstanbul'da 21, İzmir'de 23, Antalya'da 26 derece olacak.
OGÜNhaber