25 Mart 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 25 Mart 2020 Çarşamba

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de bugüne kadar yapılan test sayısının 27.696 olduğunu açıkladı. Koca, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısnın 44’e, tespit edilen vaka sayısının 1,872’ye yükseldiğini bildirdi.

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, dün akşam itibarıyla 11 seferle 8 ülkeden 2 bin 721 öğrencinin daha getirildiğini belirterek, öğrencilerin 14 günlük karantinaya alındığını söyledi. Yurt dışında 32 Türk vatandaşının korona virüs sebebiyle vefat ettiğini açıklayan Çavuşoğlu, 69 ülkeden tıbbi malzeme talebi geldiğini, 14 ülkenin talebinin karşılandığını belirtti.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde hazine taşınmazlarının kapalı ya da açık teklif usulüyle yapılacak ihalelerini iptal ettik. Bu süreçte Nisan ayı sonuna kadar ihale yapılmayacaktır." açıklamasında bulundu.

- Bakırköy'de kayganlaşan yolda hızını alamayan araç ilk önce öndeki araca ardında da kaldırıma çıkarak tel örgülere çarparak durdu. Kaza da 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Durumu ağır olan sürücü hastaneye kaldırılırken araçta yaralanan diğer 2 kişi de tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası büyük maddi hasar meydana geldi. Araç daha sonra çekici yardımıyla çekildi.

- Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bir fabrika servisi kaza yaptı. Kaza sonrasında 1 işçi hayatını kaybederken, 7 işçi ise yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Akyazı Devlet Hastanesine kaldırdı. İtfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılan ve hastaneye gönderilen Sedat Kaya hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

- Elazığ'da bir şahsın, köpeklerini, fabrikada bulunan başka bir köpeğin üzerine saldırtma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İki köpeğin arasında kalan köpek, fabrikada çalışanların fark etmesiyle yaralı olarak kurtarıldı. Fabrika yetkilisi Muhsin Ferhat Çelik, köpeklerini yaralatan şahsın bulunması için durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

- Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü kişilere yönelik getirdiği sokağa çıkma sınırlandırmasına uymayanlar sokaklarda gezmeye devam ediyor. Aksaray’da polis ve zabıta ekipleri anonslar yaparak bu kişileri sokağa çıkmamaları için uyarıyor. 4 gündür süren uyarılara rağmen sokağa çıkmada ısrar edip evine gitmeyenlere bugün ceza uygulandı. Bazı yaşlılara ‘sokağa çıkma sınırlandırmasına uymamak’ suçundan 392 TL para cezası kesildi.

- Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Tel Abyad Koordinatör Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Barış Pınarı Harekat bölgesinde, terör örgütüne ait olan bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda mühimmat ile bomba yapımında kuşanılan 760 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi. Aynı evin zemin katında yaklaşık 5 metre derinliğinde tünel de tespit edildiği bildirildi. Olayla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı.

- Afganistan'ın başkenti Kabil'de Sih tapınağına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırı esnasında tapınağın ibadet yapmak için toplanan insanlarla dolu olduğu belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

- Koronavirüs salgınında bugün açıklanan rakamlara göre, dünya genelinde tespit edilen vaka sayısı 422.614'e, hayatını kaybedenlerin sayısı 18.892 kişiye yükseldi. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan 44 yaşındaki Türk, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Japonya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükselirken, ülkedeki toplam vaka sayısı da bin 926'ya ulaştı. İspanya'da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3,434'e, vaka sayısı 47,610'a yükseldi. İtalya dün akşam 743 yeni ölüm bildirerek toplam 69.176 vaka ve 6.820 ölümü doğruladı. En çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da ise ölü sayısı 2 bin 77'ye, vaka sayısı da 27 bin 17'ye yükseldi.

- 25 Mart 2020 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.75 azalarak 88.616, Dolar %0.36 artarak 6.4454, Euro %0.61 artarak 6.9721, Altın %0.58 azalarak 334.04, Petrol %2.87 azalarak 26.37, Bono %1,26 azalarak 10.97'den işlem gördü.

- 26 Mart 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 18, İstanbul'da 13, İzmir'de 19, Antalya'da 20 derece olacak.
OGÜNhaber