24 Kasım 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 24 Kasım 2022 Perşembe

Türkiye ile Küba arasında 6 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez huzurunda iki ülke arasında çeşitli alanlarda işbirliklerini kapsayan 6 anlaşmaya imza atıldı. Bu çerçevede iki ülke arasında, "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Küba Radyo Televizyon Enstitüsü (ICRT) Arasında İşbirliği Protokolü"nü, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alejandro Francisco Diaz Palacios tarafından imzalandı.

Bakan Vahit Kirişci: "11.9 milyon ton tahıl, tahıl koridorundan taşındı"
Türkiye Tarım Politikaları Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla Çamlıca DSİ’de gerçekleştirildi. Tahıl koridoruna ilişkin verileri aktaran Bakan Kirişci, “Bugüne kadar 491 gemi tahıl koridorundan geçmiş, 11.9 milyon ton tahıl ve diğer ürünler bu koridordan taşınmış” dedi.

"Bir anlaşma olacaksa mutlaka iki devletin iş birliğinde olması gerekiyor"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir anlaşma olacaksa mutlaka iki devletin iş birliğinde olması gerektiğini ifade ederek, kuzeydeki Türk devletinin egemen bir devlet olması şartının kabul edilmesi durumunda resmi müzakerelere geçileceğini söyledi.

Bursa'da Sahte içkilere el konuldu
Bursa'da jandarma ekipleri yaklaşan yılbaşı öncesi içerisinde sahte alkol bulunan ağda salonu adı altındaki depoya operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 6 bin 44 litre şişelenmiş etil alkol ele geçirilirken, 2 şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa'da geçen hafta sahte içkiden 6 kişi hayatını kaybetmişti.

4 aylık hamile karısını çocuğunun gözü önünde dövdü
Üsküdar’da, 2 yaşındaki çocuğuyla beraber akrabasının yanında yaşayan 4 aylık hamile kadın, kendisiyle barışmak için eve gelen kocası ile tartışma yaşadı. Öfkeli koca, tartıştığı hamile karısını çocuğunun gözü önünde darp etti. Darp edilen kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Darp mağduru kadın, “Ölmek istemiyorum” diyerek yardım istedi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.20 azalarak 4.844, Dolar %0.05 artarak 18.6292, Euro %0.28 artarak 19.4206, Altın %0.35 artarak 1.051.71, Petrol %0.85 azalarak 84.68, Bono %0.81 azalarak 11.02'den işlem gördü.

Hava Durumu
25 Kasım 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 9, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Yağmurlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber