24 Kasım 2021 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 24 Kasım 2021 Çarşamba

Türkiye'de Son Durum
Türkiye'de son 24 saatte 365 bin 412 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 170 kişinin testi pozitif çıktı, 208 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 119 milyon 602 bin 103 doza yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözüm ona tedbirler kaygı verici
İstanbul’da düzenlenen (İSEDAK) toplantısına video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelere dikkat çekti. Erdoğan, “ Müslümanlar birçok ülkede, bilhassa Avrupa’da ırkçı, ayrımcı, İslam ve yabancı düşmanı eylemlere maruz kalıyor. Müslüman toplumunun temel insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayan sözüm ona tedbirler kaygı vericidir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, Venezuela’daki siyasi normalleşme sürecini desteklemeye devam edecektir
Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’da düzenlenen yerel ve bölgesel seçimler hakkında açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Venezuela’daki siyasi normalleşme sürecini desteklemeye ve ülkeyle ilişkilerini karşılıklı saygı ve yarar çerçevesinde geliştirmeye devam edeceğini bildirdi.

İstanbul'da merdiven altı temizlik imalathanesine baskın: 20 bin sahte şampuan ele geçirildi
İstanbul’da merdiven altı temizlik ürünü imalathanesine gerçekleştirilen operasyonda 20 bin 917 şişe sahte şampuan ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen 292 bin 897 ürünün piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon 334 bin 700 lira olduğu kaydedildi.

Gaziantep'te öğrenci minibüsü ile otomobil çarpıştı: 19 yaralı
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde öğrencileri taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 14'ü öğrenci toplam 19 kişi yaralandı. Kazanın haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla İslahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mölln saldırısının kurbanları 29. yılında anıldı
Almanya'nın Mölln kentinde, 23 Kasım 1992 yılında Neonaziler tarafından evleri kundaklanarak hayatını kaybeden Bahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz'ın ölümünün 29. yılında evlerinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine, Mölln Belediye Başkanı Jan Wiegels, yangında 3 aile ferdini kaybeden Faruk ve Hava Arslan çiftinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri ile birçok vatandaş katılım sağladı.
OGÜNhaber