24 Haziran 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 24 Haziran 2020 Çarşamba

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 23 Haziran Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 1.268 yeni vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 27 kişi daha artarak toplam 5.001'e yükseldi. Koca konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Test sayımız 3 milyonu geçti. Vaka artışı görülen kentlerden Adana’da 14, Ankara'da 21, Kocaeli'de 16 hastamız yoğun bakımda. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısından fazla. Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız." ifadelerini kulllandı.

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde açılış ve temel atma törenine katıldı. Tören sırasında Libya konusuna değinen Oktay, "Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kararlı duruşu ve ülkemizin destekleriyle, oynanmaya çalışılan oyunlar, tuzaklar bozulmuştur." dedi.

- TBMM Genel Kurulu Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldıran kanun teklifi üzerinde görüştü. Oy birliği ile kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

- Korona virüs nedeniyle ertelenen Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sına karşı zafer kazanmasının 75. yılı kutlamaları sabahın erken saatlerinde başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çok sayıda devlet ve hükümet başkanının da katıldığı kutlamalar kapsamında askeri tören Kızıl Meydan’da gerçekleştirildi.

- İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Küner Mahallesinde korona virüs vakalarının hızlı bir şekilde artması sonucu mahalle için kısıtlama kararı alındı. Mahalleye giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, köyde ikamet etmeyen kişilerin girişine izin verilmiyor.

- Bursa'da sel sularına kapılarak kaybolan genç kızı arama çalışmaları havanın aydınlanmasının ardından tekrar başladı. Genç kızın arama çalışmalarına 18 dalgıç olmak üzere toplam 161 personel ile devam ediliyor.

- Denizli’de DEAŞ ve El Kaide terör örgütlerinin hücre evlerine özel harekat polisi destekli eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Film sahnelerini aratmayan baskınlarda 2 kişi gözaltına alınırken, arama yapılan hücre evlerinde ise çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi.

- İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Suriye'nin Hama kentinin doğusundaki Esad rejimi ve İran hedeflerine yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda Hama'nın doğusundaki Salamiyah bölgesinde ve Sanbora beldesindeki Esad rejimi ve İran'a ait askeri mevki'ileri, mühimmat deposu hedef alındığı bildirildi. Yerel kaynaklar, saldırılarda 14 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların, Hama ve Salamiyah hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi.

- Suriye'nin Afrin ilçesinin merkezindeki Raco Caddesi'nde bomba yüklü bir motosiklet patladı. Saldırı sonucu 3 sivil hayatını kaybederken, 7 sivil daha yaralandı. Patlama sonucu çevrede maddi hasar da oluştu.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı dünya genelinde 9 milyon 369 bini aştı. Virüs nedeniyle 480 bin 103 kişi öldü, virüs saptanan 5 milyon 60 bin 809 kişi iyileşti. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke olan ABD'de 2 milyon 424 bin 492 kişide Kovid-19 görülürken, salgın nedeniyle 123 bin 476 kişi yaşamını yitirdi.

- 25 Haziran 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 29, İstanbul'da 28, İzmir'de 31, Antalya'da 32 derece olacak.

- 24 Haziran 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları; BIST %0.15 azalarak 115.169, Dolar %0.21 artarak 6.8600, Euro %0.09 artarak 7.7577, Altın %0.71 artarak 392.05, Petrol %1.50 azalarak 41.99, Bono sabit değerinde kalarak 8.94'ten işlem gördü.
OGÜNhaber