23 Ocak Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 23 Ocak 2020 Perşembe

-İstanbul'da, Türk Polis Radyosu'nun yenilenen içeriği ve yeni yayın dönemi için düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucudan ölenlerin sayısının son 3 yılda azaldığını söyledi.

-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Ekonomik Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam. Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi. Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu." dedi.

-Yunanistan'ın gayri askeri statüde olmasına rağmen 16 adayı silahlandırdığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hiçbir şekilde hakkımızı çiğnetmeyiz. Bu bir tehdit değil ama iyi komşuluktan yanayız dememiz de bir zafiyet değil" dedi.

-Ankara’nın Akyurt ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin derinliğinin 13 kilometre olduğunu duyurdu. Ankara Valisi Vasip Şahin, “İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok, ekiplerin sahadaki incelemeleri devam ediyor” açıklamasını yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kişisel sosyal medya hesabından, “Akyurt ilçemizde aralıklarla 2 deprem oldu. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.” paylaşımında bulundu.

-İYİ Partililer, Kanal İstanbul'un plan değişikliğine itiraz emek için Ataşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

-Ahmet Davutoğlu’na yakın Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. 2010-2017 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yapan Mehmet Görmez, ‘’Son gelişmeler hepimizi kaygı ve üzüntüye sevk etmektedir’ dedi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da kayyum atanmasını 28 Şubat sürecine benzetti ve “O devrin muktedirleri de keyfi olarak, haksızca vakıfları kapatır, derneklere el koyardı, yazık” diyerek kayyumu eleştirdi.

-Bursa'da MHP Gürsu İlçe Başkanı Ali Osman Beysir'in silahı ile intihar ettiği belirtildi.112 ekiplerinin müdahale ettiği Beysir, yolda hayatını kaybetti.

Acı haberi alan sevenleri Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesine akın etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

-Kocaeli’de Meryem Tahnal’ın öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında Tuncer Ustael’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

-Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı dehşete düşüren corona virüsüyle ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Bilim insanları, virüsün yarasalarda bulunabileceğini ve yarasa çorbasından insanlara geçmiş olabileceğini düşünüyor bunun nedeni de yarasa çorbasının Wuhan’da çok fazla tüketilmesi.

-Uluslararası Adalet Divanı, Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırım yapılmasının önüne geçmek için tedbir alınmasına hükmetti.

-İspanya'yı vuran Gloria Fırtınası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiği açıklandı.İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gloria Fırtınası’nda hayatını kaybedenlerin ailelerine destek ve dayanışma mesajı gönderdi.

-Çin'de geçen ay test işlemleri tamamlayan dünyanın en büyük teleskopu FAST faaliyete başlamıştı. Çin devlet kanalı Xinhua tarafından verilen bilgilere göre FAST, uzaydan veri toplamaya başlamış durumda. Dünyanın hem en büyük hem de en hassas radyo teleskopu olan FAST, uzayla ilgili bugüne dek keşfedilmemiş pek çok gizemi ortaya çıkaracak.

-23 Ocak 2020 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.47 artarak 123.325, Dolar %0.17 artarak 5.9309, Euro %0.21 artarak 6.5818, Altın % 0.18 azalarak 296.20, Petrol %1.50 azalarak 62.26, Bono %1.65 azalarak 10.13'den işlem gördü.

-24 Ocak 2020 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 2, İstanbul 8, İzmir 10, Antalya 19, Edirne 8, Bursa 8, Kastamonu 1, Sivas -3, Trabzon 4, Erzurum -8, Van -1, Diyarbakır 7, Hatay 12, derece olacak.

OGÜNhaber