23 Kasım 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 23 Kasım 2022 Çarşamba

"En uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, “Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda hamburger tartışması
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile CHP’li vekiller arasında ‘hamburger’ tartışması yaşandı. Varank, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarından bahsederken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Hamburger yemek için Amerika’ya gitmeye gerek yok” dedi. CHP’li milletvekilleri bu sözlere itiraz ederek, hakaret içerdiğini iddia etti.

"Pençe Kılıç Harekatı'nda 254 terörist etkisiz hale getirildi"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe Kılıç Harekatı, hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi
Türkiye güne saat 04.08'te Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle uyandı. Pek çok ilde halk sokağa döküldü. İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu
Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 17 şüphelinin 14’ü gözaltına alındı. Aralarında gizli haberleşme programı Bylock kullanıcıları ile “TSK mahrem imam” olarak tabir edilen hücre sorumluları da bulunuyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.39 artarak 4.800, Dolar %0.14 artarak 18.6320, Euro %0.38 artarak 19.2505, Altın %0.24 azalarak 1.038.91, Petrol %3.89 azalarak 84.94, Bono %2.20 azalarak 11.11'den işlem gördü.

Hava Durumu
24 Kasım 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 13, İstanbul Yağmurlu 15, İzmir ve Antalya Yağmurlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber