23 Haziran 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 23 Haziran 2022 Perşembe

Eren Abluka-18 Operasyonu'nda iki şehit
Diyarbakır'da düzenlenen Eren Abluka-18 Operasyonu'nda iki askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı. Lice’ye bağlı Türeli köyü güneyindeki Sarım Çayı mevkiinde dün gece saat 23.30 sıralarında bir grup terörist, Eren Abluka-18 Operasyonu kapsamında faaliyet yürüten güvenlik güçlerine ateş açtı. Çıkan çatışma sonrası Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç, Uzman Çavuş Turgut İçen, Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç ile Uzman Çavuş Turgut İçen şehit oldu. Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan'ın tedavisi ise sürüyor.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’nın tahıllarını Türkiye’ye sattığı iddialarına ilişkin konuştu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’nın tahıllarını Türkiye’ye sattığı iddialarına ilişkin, “Gemilerin hareket limanlarının ve ürünlerinin menşeinin yaptığımız incelemelerde kayıtlarda Rusya olduğunu gördük. Ukrayna’nın tahılının veya herhangi bir ürünün Rusya veya bir ülke tarafından alınıp gayrimeşru bir şekilde uluslararası piyasalara satılmasına da karşıyız. Türkiye olarak bu ürünlerin bize gelmesine de kesinlikle müsaade etmeyiz” dedi.

Bakan Soylu: İlk kez bir orman yangınında 10 ton su atabilen Chinook kullanılıyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayıp devam eden orman yangını bölgesinde bulunan bakanlar Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere açıklama yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, 274 kişinin tahliye edildiğini açıklarken, İçişleri Bakanı Soylu da ilk kez TSK envanterinde bulunan ve bir kerede 10 ton su atabilen CH-47 Chinook tipi helikopterin söndürme çalışmalarında görev aldığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersinlik köyünde Salı akşamı başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğünü belirterek, Ardahan-Topçuköy-Mersinlik üçgeninde 7-8 kilometrelik alanın yangından etkilendiğini söyledi. Ardahan’da kurulan koordinasyon merkezinde çalışmaları inceleyen Tatar, "Şiddetli rüzgar nedeniyle maalesef büyük bir alan yanmıştır. Bununla birlikte can kaybı olmaması tesellimizdir" dedi.

Otobüs şoförü baygınlık geçiren kız çocuğunu hastaneye yetiştirdi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsünde baygınlık geçiren 16 yaşındaki kız çocuğunu fark eden şoför, güzergahtan çıkarak otobüsü en yakın hastanenin Acil Servisine sürdü. Otobüsle hastaneye yetiştirilen kız çocuğu tedavisinin ardından taburcu edilirken, otobüsteki panik ile kız çocuğunun hastaneye yetiştirilme anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.02 azalarak 2.574, Dolar %0.16 artarak 17.3678, Euro %0.37 azalarak 18.2622, Altın %0.22 azalarak 1.021.50, Petrol %0.06 artarak 111.81, Bono %0.30 artarak 23.60'dan işlem gördü.

Hava Durumu
23 Haziran 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 26, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber