23 Haziran 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 23 Haziran 2020 Salı

- Sağlık Bakanı Fahretin Koca tarafından 22 Haziran Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 1.212 yeni vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 24 kişi artarak toplam 4.974'e yükseldi.

- TBMM’de korona virüs tedbirleri kapsamında personele korona testi yapılıyor. Bu kapsamda Meclis personelinden 6 kişide daha korona virüs tespit edildi. Meclis’te vaka sayısı 17’ye çıkmış oldu.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün yaptığı açıklamada Libya’da yaşanan gelişmelere değindi. Lavrov, Libya krizinin taraflarının çatışmalara derhal son vermesi gerektiğini ifade ederek, dış aktörlerin kapsamlı bir diyalog için katkıda bulunması gerektiğini vurguladı. Lavrov, Türkiye ve Mısır’ın bu konuda hemfikir olduğunu belirtti.

- Samsun Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı, Vezirköprü ilçesinde geçen yıl kaybolan ve 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'a ait olduğu değerlendirilen ceset parçaları üzerinde yapılan DNA incelemesinde, buluntuların küçük kıza ait olduğunun belirlendiğini, Ecrin'in ölümüyle ilgili baba, babaanne ve amcanın da bulunduğu 6 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

- Kocaeli’nin Gebze ilçesinde devam eden metro inşaatı alanında feci kaza meydana geldi. Edinilen bilgiye göre şantiyeye getirilen demirler vinç yardımı ile boşaltılmaya başlandı. Vince yüklenen demirler, boşaltılma esnasında bağlı oldukları halatlardan koparak, vincin altında çalışan müteahhit firma işçisi Hasan Aydın’ın üzerine düştü. Tonlarca ağırlıktaki demirler altında kalan işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

- İzmir’de sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkilerken birçok ev ve iş yerini de sular altında bıraktı. Yağmur sularının taşıdığı çamurlar da evleri basarken eşyalar da kullanılmaz hale geldi.

- Milli Savunma Bakanlığı, Somali'de bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Anadolu Kışlasına 200 metre mesafede intihar saldırısı gerçekleştirildiğini, saldırıda görev kuvveti komutanlığı personelinin ve kışlanın zarar görmediği bildirildi. Ayrıca söz konusu saldırıda, Somali vatandaşı 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin de yaralandığı belirtildi.

- ABD’de siyahi George Floyd’un Amerikan polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından benzer görüntüler İtalya’dan geldi. İtalya’nın Agrigento kentinde polis, Tunuslu iki genci birbirlerine tokatlattırdı. Olayın İtalyan medyasında geniş yankı uyandırmasının ardından polis açığa alındı.

- Suriye’de Rasulayn ilçesine bağlı Tel Halef köyünde bomba yüklü bir araç patladı. Patlamada 3 sivil hayatını kaybederken 10 sivil yaralandı. Yaralıların durumunun ağır olduğu ve patlama sonucu bölgede büyük maddi hasar oluştuğu bildirildi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19'un tespit edildiği kişi sayısı dünya genelinde 9 milyon 194 bini aştı. Virüs nedeniyle 474 bin 503 kişi öldü, virüs tespit edilen 4 milyon 941 bin 653 kişi iyileşti.En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke olan ABD'de 2 milyon 388 bin 225 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 122 bin 611 kişi yaşamını yitirdi.

- 23 Haziran 2020 Salı günü borsa piyasaları; BIST %0.76 artarak 116.071, Dolar %0.21 artarak 6.8602, Euro %0.49 artarak 7.7464, Altın %0.30 artarak 387.44, Petrol %1.69 artarak 43.81, Bono sabit değerinde kalarak 8.94'ten işlem gördü.

- 24 Haziran 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 27, İzmir'de 29, Antalya'da 28 derece olacak.
OGÜNhaber