23 Eylül 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 23 Eylül 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Esir takasında 200 ismin üzerinde durmuştuk, 200 ismin hepsi bizde mevcut"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki esir takasına ilişkin, "Esir takasında da 200 ismin üzerinde durmuştuk. 200 ismin hepsi de bizde mevcut. Bunlar bizim misafirimiz, birisi Putin'in özellikle üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de Rusya'ya gönderdik" dedi.

Bakan Kirişci, Şeker Fabrikası’nın 2022-2023 pancar alım kampanyasında müjdeyi verdi
Türkiye Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci müjdeyi verdi. Bakan Kirişci, “Bu yılki şeker pancarı alım fiyatını ton başına 1.400 TL olarak açıklıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu sordu, salon ayakta alkışladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınız da isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin. Beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri, salonda ayakta alkışlandı.

3 korucuyu şehit eden teröristlerden biri İstanbul Havalimanı’nda yakalandı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2016 yılında üç köy korucusunun şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Rıdvan H. İstanbul Havalimanı’nda yakalandı. Silahlı terör örgütüne üye olma (PKK/KCK/YPG/YDG-H) suçundan aranan şahıs, çıkarıldığı mahkeme sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Giresun'da boşanma aşamasında olduğu eşi ve akrabalarını vurduktan sonra intihara teşebbüs etti: 3 ölü
Giresun'un Espiye ilçesi Merkez Mahallesi Dörtyol mevkiinde Nuri Çamur isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Dilek Çamur, baldızı Ayşe Kılıç ve kayınbiraderinin eşi Damla Çubukçu'yu vurduktan sonra intihara teşebbüs etti. Dilek Çamur, Ayşe Kılıç ve Damla Çubukçu hayatını kaybetti. Nuri Çamur ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Ukrayna’da Rusya kontrolündeki 4 bölgede referandum
Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar 7 aydır devam ederken, Rusya’dan savaşı derinleştiren yeni bir adım geldi. Daha önce Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan ve savaş sonrası Rusya’nın hakimiyetinin arttığı sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri ile Zaporijya ve Herson bölgelerinde referandum düzenleniyor. Batı ülkeleri ve Ukrayna tarafından yasadışı olduğu gerekçesiyle kınanan referandumda halk, bölgelerinin Rusya'nın bir parçası olmasını isteyip istemediklerini yanıtlamak üzere oy kullanıyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.16 artarak 3.316, Dolar %0.14 artarak 18.3523, Euro %0.52 artarak 18.1219, Altın %0.34 artarak 989.87, Petrol %2.74 artarak 92.29, Bono %4.09 azalarak 13.84'den işlem gördü.

Hava Durumu
24 Eylül 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 18, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber