23 Eylül 2019 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 23 Eylül 2019 Pazartesi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Türk, soydaş ve müslüman toplumuyla buluşmada konuştu. Erdoğan, isim vermeden terör örgütü YPG'ye silah gönderen ABD'ye sert tepki gösterdi. Daha sonra, TÜRKEN Vakfı'nın yemeğine katılan Erdoğan, "Pensilvanya'daki şarlatan başta olmak üzere tüm katillerden ve azmettiricilerden işledikleri cürümlerin hesabını yargı önünde tek tek soracağız. Örgüt elebaşı ve diğer teröristlerin ülkemize iadesi için Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarımızın yoğun diplomasisi Amerika'da devam ediyor" 

-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektörün aciliyet arz eden yapısal problemlerini çözecek bir reformun, çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz." dedi.
 
-AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yargı paketi taslak metnini CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a teslim etti.

 -Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında konuşan Semih Yalçın, “Bugün sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaat etti. Hastaneye intikalinden itibaren kendisinin tetkikleri yapılmaktadır. Bazı sosyal medya alanlarında ifade edildiği gibi beyin kanaması veya kalp hastalığıyla alakalı hiçbir problemi yoktur. Şu anda şuuru açık, konuşabilen bir durumdadır. İstirahat etmektedir. 
 

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye'de bir ilke imza atarak belediyedeki makam araçlarını, hangi plakayla kimin kullandığını internetten yayınlayacaklarını söyledi.
 
-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve iştiraklerine ilişkin personel alımlarının kariyer sayfası üzerinden yayınlanacağını ve başvuru sürecinin internet üzerinden takip edilebileceğini açıkladı.
 
-TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Meclis Heyeti, Kazakistan’ın Başkenti Nursultan’da Afganistan Meclis Başkanı Mir Rahman Rahmani ve Afganistan Meclis Heyeti ile bir araya geldi.
 
-İçişleri Bakanlığı; kamu ve mahalli idarelerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında "çakar lamba" kullanması 1 Kasım'dan itibaren yasaklandı. 
 
-Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı askeri araç ve mühimmat sevkiyatı sürüyor.
 
-Mardin'in Nusaybin ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığının yürüttüğü Kıran Operasyonu kapsamında çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
 
-İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran heyetini New York’ta istemediğini ancak kendilerinin BM Genel Kurulu toplantısına katılma konusunda ısrarcı olacaklarını ifade ederek, “ABD’liler BM’de bulunmamızı, konuşma yapmamızı istemiyor. Doğruları dile getirmemizden korkuyorlar” dedi.
 
-İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD ile ülkesi arasında yaşanan gerginliğe ilişkin, “Savaştan kaçınabilir miyiz emin değilim ama savaşı başlatan biz olmayacağız ve ilk başlatan kimse bitiren de o olmayacak.” dedi.
 
-Hindistan yönetiminin, Cammu Keşmir’e kısmi özerklik sağlayan özel statüyü kaldırma hamlesi, bölgedeki gerilimi artırırken, Pakistan’dan “felaket” uyarıları gelmeye devam ediyor.Başkent İslamabad’da Türk gazetecilere konuşan Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Hindistan’ın nükleer silah sahibi olmasına işaret ederek “dünyanın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya” olduğuna dikkat çekti.

-23 Eylül 2019 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.08 azalarak 100.157, Dolar %0.25 azalarak 5.7283, Euro %0.48 azalarak 6.2902, Altın %0.36 azalarak 279.12, Petrol %0.61 azalarak 63,89, Bono %0.74 azalarak 14.85 den işlem gördü.

-24 Eylül Salı günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 27, İstanbul 25, İzmir ve Antalya 28 derece olacak.
OGÜNhaber