23 Ekim 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 23 Ekim 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koronavirüs açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Şu an itibariyle İstanbul salgında en önde gelen illerimizden biri. Çok dikkatli olmak zorundayız. Toplu mekanlarda bulunmayın." uyarısını yaptı.

Bakan Koca: Salgın tüm ülkede tekrar tırmanışa geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği'nde açıklamalarda bulundu. "Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını tüm ülkede tekrar tırmanışa geçmiş durumdadır." dedi.

Bakan Selçuk açıkladı: 'Uzaktan eğitim kalıcı olacak'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Normal eğitim döneminde de uzaktan eğitimin alt yapısını kullanmaya devam edeceğiz ve büyük bir çalışma devam ediyor. Çünkü biz uzaktan eğitimi sadece salgın döneminin geçici bir tedbiri olarak görmüyoruz' dedi.

Bakan Soylu: 2021'in aralık sonunda 81 ilimizde il afet risk azaltma planlarımızın tamamı oluşmuş olacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2021'in aralık sonunda 81 ilimizde il afet risk azaltma planlarımızın tamamı oluşmuş olacak. Bu da afetlere hazırlık açısından en önemli dayanağımızı teşkil edecek.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: Vergi yapılandırmasına 18 taksit imkanı getirilecek
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması teklifine ilişkin 'Geniş bir yapılandırma teklifini vermiş olacağız. 18 taksit imkanı getirilecek.' dedi.

Tarım Bakanı Pakdemirli açıkladı! Bugün hesaplara yatırılıyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün 18.00’den sonra 414 milyon 754 bin liralık çiğ süt desteği yapılacağını söyledi.

Trump ve Biden son kez kozlarını paylaştı: Bu kadar ölümden sorumlu kişi Başkan olamaz
ABD’de 3 Kasım'daki seçime sayılı günler kala Donald Trump ve Joe Biden, televizyonda son kez karşı karşıya geldi. Tartışmaya koronavirüsü salgını, ırkçılık tartışmaları ve Biden'ın oğlunun iş ilişkileri damga vurdu.

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs vaka sayısı 42 milyonu aştı
Dünya genelinde yeni tip Koronavirüste vaka sayısı 42 milyonu aştı, virüs nedeniyle 1 milyon 142 bin 874 kişi hayatını kaybetti.

Remdesivir Koronavirüs için FDA onayı alan ilk ilaç oldu
Koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu.

Büyükçekmece'de düşen uçağın genç pilotu hayatını kaybetti
Dün Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından havalandıktan kısa bir süre sonra motor arızası nedeni ile acil iniş sırasında düşen uçağın pilotu Beytullah Nart’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

23 Ekim 2020 Cuma günü borsa piyasaları, BIST %0.17 azalarak 1.196, Dolar %0.36 artarak 7.9661, Euro %0.49 artarak 9.4376, Altın %0.80 artarak 489.48, Petrol %0.52 artarak 42.68, Bono %1.15 artarak 14.07'den işlem gördü.

24 Ekim 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 26, İstanbul'da 22, İzmir ve Antalya'da 29 derece olacak.
OGÜNhaber