22 Temmuz 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 22 Temmuz 2020 Çarşamba

- Dışişleri Bakanlığı, ilgili makamlarca Doğu Akdeniz'de Oruç Reis'in yürüteceği sismik araştırmalarla ilgili yapılan NAVTEK duyurusuna ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk temmuz ayı katsayı düzenlemesiyle 2020 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım yardımını aylık 1.544,61 TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

- TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon, Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlık dosyasını görüşmek üzere toplandı.

- İletişim Başkanı Fahrettin Altun, basın mensuplarına hitaben, 'İletişim Başkanlığı, haklarınızın iyileştirilmesi noktasında, tüm kurum ve kuruluşlarla oturduğunuz her masada yanınızda yer alacaktır, bundan en ufak bir kuşkunuz olmasın.' dedi.

- Sırbistan hükümeti, Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan'a silah sattıklarını itiraf etti. Silah satışlarının Tovuz'daki çatışmalar başlamadan kısa süre önce gerçekleştiğini belirten Sırp yetkililer, "Bu tür durumlarda alıcıya hayır demek zor" ifadelerini kullandı.

- ABD ile Çin arasında bir süredir devam eden gerilim kızışıyor... Çin'in resmi medya kuruluşu Global Times, "ABD, Çin'den Houston'daki başkonsolosluğu 72 saat içerisinde kapatılmasını talep etti" iddiasını ortaya attı.

- Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış görevinden istifa etti. Yaramış, 15 Temmuz ile ilgili "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" sözleriyle büyük tepki çekmişti.

- Çankırı'da Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'nun içinde bulunduğu otomobil, başka bir otomobille çarpıştı. Kazada Vali Karaömeroğlu, şoförü ve korumasının da aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı, Süheyla Adaş (60) ise hayatını kaybetti.

- Alaska'da 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. TSİ 09.22'de 17 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından yapılan tsunami uyarısı kaldırıldı.

- Bolivya'nın iki şehrinde özel emniyet biriminin, büyük bölümü yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle öldüğü düşünülen 420 kişinin cesetlerini topladığı bildirildi. Suçla mücadele biriminin yöneticisi Albay Ivan Rojas, ekiplerin cesetleri başkent La Paz ve ülkenin en büyük şehri Santa Cruz'da caddeler, araç içleri ve evlerde bulduğunu söyledi.

- 22 Temmuz 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları, BIST %0.60 artarak 118.747, Dolar %0.41 artarak 6.8484, Euro %0.78 artarak 7.9255, Altın %1.31 artarak 409.12, Petrol %1.35 azalarak 43.72, Bono sabit değerinde kalarak 10.22'den işlem gördü.

- 23 Temmuz 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 31, İstanbul'da 30, İzmir ve Antalya'da 38 derece olacak.
OGÜNhaber