22 Kasım 2019 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 22 Kasım 2019 Cuma

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Rahmi Turan'ın yazısıyla gündeme gelen  "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki CHP'li" iddiasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nu suçlayan Erdoğan, "Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan... Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun?" diye konuştu.İzliyoruz.

 

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 'Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Birlikte mücadele ettik. Yerel yönetimlerde ilkleri yazıyoruz. Önünüze engeller çıkabilir, önemi yok. Belediye başkanları olarak birlikte mücadelenin, vatandaşa hizmet mücadelesinin değerli olduğunu herkese anlatacağız" dedi.

 

-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde ikmal ve sınıfta kalma uygulamalarının yeniden hayata geçirileceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı, "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi.

 

-MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, erken seçim tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Büyükataman açıklamasında "Sandıktan çıkan sonucu hazmedemeyenlerin sandık sevdası kendileri seçilene kadar devam edecektir. Öyle bir ihtimal ise gözükmemektedir. Bu sebeple bunlar bu pazar bir seçim olsa ertesi pazar bir daha seçim isteyecek kadar demokrasiden uzaktır." dedi.

 

-24. Dönem AKP Van milletvekili ve eski AKP Van İl Başkanı Mustafa Bilici partisinden istifa etti.Bilici, siyasete Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partide devam edeceğini belirtti.

 

-Kocaeli'nin Gebze ilçesinde öğretmeni Necmeddin Kuyucu’yu bıçaklayarak öldüren öğrencisi F.Ç.’nin yargılanmasına başlandı. Kuyucu’nun ailesine destek vermek isteyen yüzlerce öğretmen Gebze Adliyesi önünde toplandı.

 

-Bolu'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Irak uyruklu çift tutuklandı.

 

-Suriyeliler, ülkelerine dönmeye devam ediyor. Evlerine dönebilmek için Şanlıurfa Valiliğine başvuran ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 70 kişi bugün sınırı geçti. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de kayıtlı olarak 3 milyon 649 bin 750 Suriyeli yaşıyor.

 

-Suriye’de barış için bir adım daha atıldı… Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tleuberdi, gelecek ay yapılacak Suriye barış müzakerelerine ev sahipliği yapacaklarını açıkladı.

 

-İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında ’rüşvet, dolandırıcılık ve güvenin ihlali’ nedenleriyle İsrail Başsavcısı tarafından 3 dava açılmasına karar verildi. Netanyahu ise kendisine darbe yapılmaya çalışıldığını iddia etti.

 

-ABD Başkanı Donald Trump, 2020'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde mali kayıtlarını yayımlayacağını açıkladı. Trump, "Mali bildirimimi 2020 seçimlerinden önce yaptığımda -ki bu benim kararım- görecekleri tek şey, insanların düşündüğünden daha zengin olduğum olacak" dedi.

 

-ABD Hava Kuvvetleri'nin Oklahoma’daki üssünde bir eğitim tatbikatı sırasında iki askeri eğitim uçağı çarpıştı. Kazada iki pilotun hayatını kaybettiği duyuruldu.

 

-Türkiye, Kasım ayının başında yaşanan ıspanak zehirlenmesinin şokunu henüz üzerinden atabilmişken ABD'de marul korkusu yaşanıyor... ABD'li bir şirket kolibasili şüphesiyle 17 kişinin hastaneye kaldırılması sonrasında 22 eyaletteki marulları topladı.

 

-2018'de Türk dizilerini kaldıran Birleşik Arap Emirlikleri'nden  bir hamle daha geldi... Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu MBC TV, Osmanlı Devleti karşıtı bir dizi yayınladı. Yeni dizinin yapımcısı dizinin "Osmanlı yönetiminin arkasındaki vahşet dolu tarihi ifşa edeceğini" öne sürdü. Bir dönem sıcak ilişkilerin oluştuğu Ankara-Riyad hattından böyle bir hamle gelmesi kafaları karıştırdı.

 

-Teknoloji firması Tesla, 'Cybertruck' olarak adlandırılan ilk elektrikli pikap kamyonunu ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen etkinlikte tanıtırken şirketin CEO'su Elon Musk'ın, "Kırılmaz" dediği zırhlı cam ilk denemede kırılınca salonda kahkahalar havada uçuştu. Elon Musk ise"Belki de çok sertti" dedi. Ancak çok da sert atılmayan ikinci top da diğer camı çatlatınca Musk duruma gülerek tepki gösterdi.

 

22 Kasım 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.12 azalarak 106.679, Dolar %0.10 artarak 5.7053, Euro %0.06 artarak 6.3116, Altın %0.46 artarak 269.74, Petrol %0.03 azalarak 63.95, Bono sabit değerinde kalarak 11.86 dan işlem gördü.

 

23 Kasım 2019   Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 13, İstanbul 18, İzmir 20, Antalya 19, Edirne 13, Bursa 17, Kastamonu 16, Sivas 14, Trabzon 17, Erzurum 7, Van 9, Diyarbakır 16, Hatay 19, derece olacak.


OGÜNhaber