22 Haziran 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 22 Haziran 2022 Çarşamba

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Marmaris'teki orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Sabah 20 helikopter ile 14 uçağın aktif olarak göreve katıldığını vurgulayan Kirişci, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, AFAD tarafından da arazöz, dozer, iş makineleri gibi kara araçlarının koordineli bir şekilde çalışmasını sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin gıda krizinde "kırmızı hat" diplomasisi olumlu sonuç verdi
Gıda krizinin çözümü ve Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin tahliyesine yönelik Türk ve Rus askeri heyetleri arasındaki toplantı dün Moskova’da gerçekleştirildi. "Yapıcı ve oldukça olumlu havada" geçtiği bildirilen toplantı sonucunda sorunun çözümüne yönelik Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında görüşmelerin yapılmasına yönelik bir anlayışın oluştuğu öğrenildi.

Yüzde 40 engelli adamı öldüresiye dövüp gözünden ettiler
Antalya’da vefat eden babasının mezarını ziyaret etmek için mahallesine giden yüzde 40 bedensel engelli ve psikolojik rahatsızlığı bulunan adam, sokakta bağırdığı gerekçesiyle öldüresiye dövüldü. Sağ gözünü kaybeden ve hastanede tedavisi süren genç adam “Zaten engelliydim, yüzde yüz engelli oldum” derken, ablası da gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul'da kaçak göçmenlerin kaldığı 'şok evi'ne baskın
İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde düzensiz göçmenlerin kaldığı 'şok evlerine' baskın yapıldı. Özel harekat polislerinin destek verdiği operasyonda Mısır, Fas, Çad ve Moritanya uyruklu kişilerin de aralarında olduğu 47 düzensiz göçmen yakalandı.

Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe: "Ülke ekonomisi çöktü"
Sri Lanka, tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, parlamentoda yaptığı konuşmada giderek derinleşen krize değindi. Wickremesinghe, aylarca süren krizin ardından ülke ekonomisinin çöktüğünü ve petrol ithalatı için ödeme yapamadıklarını açıkladı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.11 azalarak 2.573, Dolar %0.14 artarak 17.3619, Euro %0.05 artarak 18.2763, Altın %0.37 artarak 1.025.37, Petrol %4.57 azalarak 109.41, Bono %0.38 azalarak 23.53'den işlem gördü.

Hava Durumu
23 Haziran 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 26, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber