22 Haziran 2021 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 22 Haziran 2021 Salı

Türkiye'de son durum
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin 14-20 Haziran'da Çin ve Almanya'yı geride bırakarak, Kovid-19 aşılama hızıyla dünyanın en yüksek performansını gösteren ülkesi olduğunu bildirdi. Dün açıklanan verilere göre ise, Türkiye'de son 24 saatte 221 bin 52 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 294 kişinin testi pozitif çıktı, 51 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk aşısı tüm insanlığın aşısı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Ekonomi Forumu’na video mesaj gönderdi. Erdoğan; mesajında, salgından ekonomiye, bölgesel gelişmelerden ırkçılık virüsüne kadar önemli mesajlar verdi. Yerli aşıya da değinen Erdoğan, “Türkiye’nin geliştirdiği kovid-19 aşısının milletimizle birlikte tüm insanlığın da aşısı olacağının müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den HDP açıklaması
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında İzmir'de HDP il binasına yapılan saldırı ve gündemle alakalı açıklamalarda bulundu. "Şerefiniz kadar konuşun desem, bunların hiçbirisinin ağzını bıçak dahi açmaz, açamaz. Sol örgütler, emek ve meslek örgütleri, barolar, CHP, HDP, TKP, TİP, EMEP, KESK, DİSK, Halkevleri, alayınıza milletim adına soruyorum, Deniz Poyraz’a sahip çıktığınız kadar bu milletin çocuklarına, bu vatanın onurlu evlatlarına sahip çıkabildiniz mi?” dedi.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Ya aşı olursunuz ya da sizi hapse atarım
Korona virüs salgınını ağır geçiren Asya ülkelerinden Filipinler'de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, aşı merkezlerinin boş kalmasına tepki göstererek, "Tercihinizi yapın, ya aşı olursunuz ya da sizi hapse atarım" sözleriyle halka seslendi.

İzmir merkezli 35 ilde FETÖ-PDY operasyonu
İzmir merkezli 35 ilde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Mahrem İmamların, TSK içerisindeki örgüt mensupları ile ankesörlü sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü hatlardan iletişime geçtikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında aralarında Albay, Yarbay, Binbaşı rütbeleri de dahil toplam 132 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 94 şüpheli yakalandı.

Ekonomi Vitrini
22 Haziran 2021 Salı günü borsa piyasaları; BIST %0.59 artarak 1.407, Dolar %0.78 azalarak 8.7020, Euro %0.94 azalarak 10.3587, Altın %1.21 azalarak 496.73, Petrol %0.31 azalarak 74.67, Bono %2.63 artarak 19.10'dan işlem gördü.

Hava Durumu
23 Haziran 2021 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara ve İstanbul Yağmurlu 27, İzmir Bulutlu 30, Antalya Bulutlu 28 derece olacak.
OGÜNhaber