22 Haziran 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 22 Haziran 2020 Pazartesi

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21 Haziran Türkiye günlük koronavirüs tablosunu yayımladı. Türkiye'de son 24 saatte 1.192 yeni vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 23 kişi daha artarak toplam 4.950'ye yükseldi.

- Bursa'nın Kestel ilçesinde selden etkilenen bölgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'da selden etkilenen orman köylerinde vatandaşlara 1 milyon liraya yakın destek sağlanacağını bildirdi.

- ABD Başkanı Donald Trump katıldığı bir televizyon programında ülkesi ile Venezuela arasındaki gerginliğe yönelik değerlendirmede bulundu. Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendisiyle görüşmek istediğini bildirerek, "Maduro görüşmeyi istiyor. Ben de görüşmelere karşı değilim" dedi.

- İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengseri yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızlarının uzak denizlerde askeri üs kurmakla görevlendirildiğini ve bu üssün kalıcı olacağını açıkladı.

- Beypazarı Kırbaşı Mahallesi Gıcıgöz mevkiinde bugün saat 12.30 sıralarında test uçuşu yapan Hürkuş uçağı düştü. Uçakta bulunan iki pilot paraşütle atladı. Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

- Bursa'da yaşanan sel felaketi İznik ilçesini de vurdu. 5 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise halen arandığı Kestel ilçesinin kuzeyinde kalan İznik ilçesine bağlı Müşküle, Mustafalı, Dereköy ve Çiçekli Mahalleleri de sel sularına teslim oldu. Bölgede dereler taşarken, binlerce dönüm ekili alan, meyve ve zeytin ağacı sel sularına teslim oldu. Mahsur kalan bir aile ise kurtarıldı.

- İnşaatta çalışan Arabi Çimen isimli inşaat işçisi, birinci kattaki kalıp tahtalarını çaktığı sırada dengesini kaybedince metrelerce yükseklikten beton zemine kafa üstü düştü. Kanlar içerisinde kalan işçinin yardımına mesai arkadaşları yetişti. Ağır yaralı inşaat işçisi ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. 4 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören talihsiz inşaat işçisi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

- ABD'nin Güney Carolina eyaletinin Charlotte kentinde Juneteenth kutlamalarının devamı kapsamında gerçekleştirilen etkinlik sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

- Hindistan’ın Gucarat eyaletinin kuzey bölgelerinde muson yağışları sel felaketine yol açtı. Sel nedeniyle, bir pazar yeri, caddeler, sokaklar ve çiftlikler sular altında kalırken nehirler taştı. Kentte birçok kişi sel sularıyla sürüklenirken bazıları ise evlerinde mahsur kaldı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19'un tespit edildiği kişi sayısı dünya genelinde 9 milyon 51 bini aştı. Virüs nedeniyle 470 bin 821 kişi öldü, virüs tespit edilen 4 milyon 842 bin 25 kişi iyileşti. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke olan ABD'de 2 milyon 356 bin 657 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 122 bin 247 kişi yaşamını yitirdi.

- 23 Haziran 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 29, İstanbul ve Antalya'da 27, İzmir'de 28 derece olacak.

- 22 Haziran 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları; BIST %1.32 artarak 115.107, Dolar %0.20 artarak 6.8589, Euro %0.51 artarak 7.6924, Altın %0.44 artarak 385.70, Petrol %0.43 artarak 42.37, Bono sabit değerinde kalarak 8.94'ten işlem gördü.
OGÜNhaber