21 Kasım 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Kasım 2022 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 38. Toplantısı Açılış Programı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız" dedi.

Bozdağ : "Teröristler etkisiz hale getirildikçe teröre destek verenlerin çığlıkları da yükseliyor"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeniden gündeme taşınan başörtüsü konusunda, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını söyleyerek, “Umuyorum ki, bu süreci başlatanlar, Türkiye’nin gündemine yeniden getirenler anayasa değişikliğine destek vermek konusunda samimi davranırlar” dedi.

Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu
Şırnak ve 6 ilçesinde yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda, 67 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Fişekleri stada böyle soktular
İzmir derbisinde çıkan olaylardan dolayı yarıda kalan Göztepe-Altay maçında bir kişinin yaralanmasına neden olan fişeklerin, Özel Alo Ses Ambulans Şirketi çalışanları tarafından stada sokulma anı ortaya çıktı. Öte yandan, ambulans şoförünün emniyetteki ilk ifadesi de ortaya çıktı. Fişekleri taraftarlara teslim eden ambulans şoförü A.G.'nin, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'dan kaydı olduğu da belirlendi.

Yol kenarında ölü bulunan vatandaşa 9 aracın çarptığı ortaya çıktı
Kastamonu'da karayolunda ölü bulunan vatandaşın, yolun karşısına geçmek isterken 9 aracın çarpması neticesinde öldüğü tespit edildi. Vatandaşın ölümüne sebep olarak kaçan sürücü, 81 saat boyunca güvenlik kamerası görüntülerini izleyen JASAT dedektifleri tarafından yakalandı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.66 artarak 4.955, Dolar %0.08 azalarak 18.6190, Euro %0.23 artarak 19.4515, Altın %0.13 azalarak 1.050.43, Petrol %2.62 azalarak 81.52, Bono %1.30 azalarak 10.67'den işlem gördü.

Hava Durumu
29 Kasım 2022 Salıe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 14, İzmir ve Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber