21 Kasım 2019 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 21 Kasım 2019 Perşembe

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 3. Türkiye Tarım Orman Şurası'nda katıldı.

-Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,''Uyuyan hücreler olmakla birlikte genel anlamda harekat bölgesi temizlenmiş durumda. ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatların koşulları tam olarak sağlanmadı.'' dedi.

-2020 için Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM'de CHP kontenjanından Meclis'e giren, Saadet Partisi İstanbul milletvekili Cihangir İslam ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gergin anlar yaşandı.Saadet Partili Cihangir İslam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerginlik çıktı. İslam, Bakan Soylu'nun üzerine yürüyerek tehditte bulundu. Bakan Soylu, SP'li İslam'a yönelik "Sen FETÖ savunucususun" diyerek tepki gösterdi.

 

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin, "Adli tıp karar vermiş, 'düşmedir' diyor, mülkiye müfettişi 'düşmedir' diyor. Mahkeme sonuçlanacak. Babanın iddia etiği hiçbir bulgu ile karşı karşıya gelmedik" dedi.

 

-Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun  "Erdoğan'ın Beştepe'de CHP'li bir isimle görüştüğü" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Altun, “Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan iddia tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür” dedi.

 

-Rahmi Turan'ın "Saray'a çıkan CHP'li" yazısını yorumlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur... CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi.''Dedi.İzliyoruz.

 

-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,   27. İnsan Yönetimi Kongresi’nde açılış konuşması yaptı. İmamoğlu, "Birkaç ay içinde yeni mobil aplikasyonlarımızla, doğrudan demokratik katılımı nasıl geliştireceğimize şahit olacaksınız" dedi.

 

-İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu 11 aylık yeğeni Damla’nın, Suriyelilerden menenjit mikrobu kaptığını iddia etti. Bebeğin hayatta kalması için el ve ayaklarının kesildiğini söyledi.

CHP’nin doktor Milletvekili Ali Şeker de Türkiye’de 26 yıldır görülmeyen bazı hastalıkların Suriyeliler nedeniyle yeniden ortaya çıktığını söyledi. AKP Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı ise bir süre önce TBMM Göç ve Uyum Komisyonunda yaptığı açıklamada ”Ülkemizde gözükmeyen hastalıklar, gözükmeye başladı” demişti.

 

-Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetler unsurlarına saldırı düzenleyen teröristler etkisiz hale getirildi.Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Barış Pınarı Harekatı alanındaki unsurlarımıza saldırı düzenleyen 7 PKK/YPG‘li terörist, keşif ve gözetleme vasıtalarınca Ayn El-Arap kırsalında tespit edilmiş ve SİHA'lar ile etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.

 

-Rahatsızlığından dolayı bir süredir Maslak Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören   Türk Silahlı Kuvvetlerinin 25. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.Yaşar Büyükanıt için cumartesi günü Selimiye Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi. Büyükanıt, askeri törenden sonra Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

 

-Kartal’da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, belediye çalışanları hakkında başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Binanın yıkıldığı tarihe kadar belediyenin ilgili biriminde çalışan görevliler de soruşturmaya dahil edildi. Şüpheli sayısı 39’a yükseldi.

 

-Almanya Başbakanı Merkel, 3.5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’ye yeni mali yardım yapılabileceğine işaret etti. Merkel, mali yardıma hazır olduğunu söyledi.

 

-İran destekli terörist gruplar, konuşlandığı Halep'in güney kırsalındaki Azzan Dağı'nda bulunan üssünden İdlib'deki kamplara saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre, çoğu çocuk 8 sivil yaşamını yitirdi.

-Avrupa Birliği, İran'da benzin zammı sonrası başlayan gösterilerde taraflara itidal çağrısında bulundu.

 

21 Kasım 2019 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.12 azalarak 106.658, Dolar %0.10 azalarak 5.6915, Euro %0.09 artarak 6.3155, Altın %0.23 azalarak 269.20, Petrol %0.06 artarak 62.44, Bono sabit değerinde kalarak 11.86 dan işlem gördü.


22 Kasım 2019   Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları
; Ankara 14, İstanbul 18, İzmir 17, Antalya 20, Edirne 15, Bursa 19, Kastamonu 16, Sivas 15, Trabzon 16, Erzurum 7, Van 10, Diyarbakır 17, Hatay 20, derece olacak.

OGÜNhaber