21 Eylül 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Eylül 2022 Çarşamba

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu'nun sürdüğü üs bölgelerinden birine teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu İstihkam Uzman Onbaşı Muhammed Karaçam'ın şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı bildirildi. Şehidimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.

Bakan Bozdağ, Türkiye Adalet Akademisinin Eğitim Dönemi Açılışı Töreni'ne katıldı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Türkiye Adalet Akademisinin Eğitim Dönem Açılış Töreni’ne katıldı. Bozdağ törende, "Yargımızı Avrupa’daki standartların ilerisine götürmek ana vazifemiz" diye konuştu.

Putin ülkede kısmi seferberlik ilan etti
Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ülke genelinde "kısmi seferberlik" ilan edildiğini açıkladı. Putin, konuşmasında, "Sadece şu anda yedekte bulunan ve her şeyden önce orduda görev yapmış, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar kısmi seferberlik çağrısına tabi olacaktır" dedi.

Türkiye ve Ermenistan'a uçak biletleri tükendi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanından birkaç dakika sonra Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan yönüne tüm uçuşlarda biletler tükendi. Ayrıca Putin'in açıklama yaptığı sırada seferberlik detaylarını öğrenmek isteyenler Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığı'nın internet sitelerine girmeye çalışınca siteler çöktü.

Otoyolda geri manevra yapan İBB aracının şoförü kazada hayatını kaybetti
Kuzey Marmara Otoyolu’nda İBB aracının şoförü Levent Karahan geri geri manevra yaptığı sırada seyir halindeki tırla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle bariyerlere çarparak duran açtaki sürücü Karahan hayatını kaybederken, bir kişide yaralandı. Kaza anı da saniye saniye kameraya yansıdı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.15 azalarak 3.273, Dolar %0.09 artarak 18.3345, Euro %0.37 azalarak 18.1863, Altın %0.65 artarak 986.40, Petrol %2.09 artarak 92.51, Bono %0.21 artarak 14.32'den işlem gördü.

Hava Durumu
22 Eylül 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 20, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber