20 Haziran 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 20 Haziran 2022 Pazartesi

Erdoğan: Son 7 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan mülteci sorununa ilişkin açıklamarda bulundu. Erdoğan, "Son 7 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Uluslararası toplum, göç olgusunun temelinde yatan sorunlarla yüzleşme cesareti göstermedikçe bu meselenin önüne geçilemez.”dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'SİHA' tepkisine yanıt
AK Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun SİHA’ları yapan Bayraktar ailesini yargılayacağını ve SİHA’ların yapımını engelleyeceğini söylediğini hatırlatarak, “Türkiye’nin milli güvenliği açısından çok büyük bir kazanım olan SİHA’larımızla gurur duyuyoruz. SİHA’larımızdan rahatsız olanlar terör örgütleridir” dedi.

Ataşehir'de eczane çalışanlarına saldırı
Ataşehir’de annesine yanlış adres verildiği iddiasıyla nöbetçi eczaneye gelen şahıs, eczane çalışanlarına saldırıp bilgisayara yumruk attı. Eczane çalışanlarına saldıran şahıs “Polisi ararsan seni öldürürüm, haberlerde gördüklerinize benzemem” diyerek tehditlerde bulundu. Saldırganın tehditler savurduğu anlar, eczanenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Bursa'da feci kaza: 4 ölü, 2 yaralı
Bursa'da bir beton mikseri ile 4 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobilin çarpışması sonucu baba Mehmet Ali Korkmaz ile oğulları Semih ve Mustafa Efe hayatını kaybetti, mikser sürücüsü Erol Yılmaz olay yerinde öldü, iki kişi de yaralandı.

Uluslararası kripto para dolandırıcılığı iddiası: 6 ülkeye ihbar mektubu gönderildi
Uluslararası alanda faaliyet gösteren kripto para borsasına yatırım yapan bir kişi, parasını çekemediği ve internet sitesine ulaşamadığı gerekçesiyle savcılığın kapısını çaldı. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılırken, çok sayıda mağdurun olduğu öne sürüldü. 6 ülkeye ihbar mektubu gönderdiklerini kaydeden mağdur avukatı, konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.11 azalarak 2.531, Dolar %0.04 artarak 17.3321, Euro %0.49 artarak 18.2755, Altın %0.05 azalarak 1.024.41, Petrol %0.07 artarak 113.20, Bono %1.40 azalarak 23.93'den işlem gördü.

Hava Durumu
21 Haziran 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 24, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber