19 Eylül 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 20 Eylül 2019 Cuma

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen "Kıbrıs'ta Son Söz Paneli"ne bir mesaj yolladı. Erdoğan' Türkiye olarak kendi çıkarlarımızı nasıl savunuyorsak, Kıbrıs Türklerinin Ada'daki ve Doğu Akdeniz'deki haklarını da ayni kararlılıkla müdafaa ediyoruz. Kıbrıslı kardeşlerimizle birlikte Doğu Akdeniz'de başlattığımız hidrokarbon arama faaliyetlerini, halen 2 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisi ile yürütüyoruz. Bu gemilerimizin çalışmalarını güvenle sürdürebilmeleri için deniz ve hava kuvvetlerimizin unsurları da görev başındadır.' dedi.

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek" açıklamasında bulundu.

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları ve Kıbrıs'taki Maraş ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay 45 yıldır kimsenin yaşamadığı Kapalı Maraş'ın kullanıma açılacağını söyledi.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ın, kadınların araç kullanmalarına yönelik açıklamasına, twitter hesabından paylaştığı bir video ile isim vermeden yanıt verdi ve 'Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim” dedi.

- CHP'li Muharrem İnce, Prag Büyükelçiliği'ne atanan Egemen Bağış'ın atama kararnamesinin onaylanmasını isim vermeden eleştirdi.İnce Twitter hesabından “Kendisine muhalefet edenleri Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle hapse atıyor, dinimize hakaret edenleri, dinimizle dalga geçenleri ise Büyükelçi yapıyor. Türkiye'yi bu kafa yönetiyor.” dedi.

- Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile boşta bulunan 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 49 ilin Emniyet Müdürü değişti. Bu illerden 14'ünün Emniyet Müdürü, polis başmüfettişliğine getirildi.

- AKP’deki istifalarda bir ilk yaşandı. Halen AKP Sultanbeyli Gençlik Kolları Başkanı olan Ahmet Çelik, yönetim kurulu ve mahalle başkanlarıyla birlikte istifa etti. İstifa gerekçesinde “Bizler ismi bilinmeyenleriz. Bizler her seçimde uyku yüzü bilmeyen yine de her seçimden sonra çalışmadı denilen metal yorgunu denilenleriz. Kapılardan kovulan yine de aynı kapıya ilk günkü aşkla gidenleriz” ifadelerine yer verdi.

- MİT ve TSK'nın operasyonu ile PKK'lı terörist Zinar Şiyar kod adlı Mehmet Bayden etkisiz hali getirildi.
Pençe-3 Harekatı kapsamında Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekatıyla 5 PKK'lı terörist de etkisiz hale getirildi.

- İzmir'de, polis operasyonunda gözaltına alınan, terör örgütü IŞİD'ın infazlarını gerçekleştiren terörist Muhammed Ramadan'ın, göçmen grubun arasına karışarak, Türkiye'ye giriş yaptığı ve yurt dışına geçme hazırlığındayken, yakalandığı belirtildi.

- Kartal’da, geçtiğimiz Şubat ayında Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin yargılanan tek tutuklu sanık olan inşaatın teknik sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu tahliye edildi.Böylelikle 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı.

- İstanbul Aydos Ormanları’nda yangın çıkarmaya çalıştığı için gözaltına alınan şüphelinin terör bağlantısı araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde de PKK adına eylem yapan 3 kişi de Şamlar Ormanı'nda yangın çıkarmaya çalışırken yakalanmıştı.

- Tunus'un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

- Bilim insanları, 1996 yılında İspanya'daki bir mağarada yapılan kazıda bulunan 7500 yıllık kafatasından yola çıkarak Neolitik dönemde yaşamış bir kadının yüzünün yeniden modellemesini yaptı.Yapılan analizin ardından 3 boyutlu bir modelleme işlemi yapılarak ortaya çıkarılan kadın yüzünün Cebelitarık bölgesine Anadolu'dan gelmiş olabileceği ya da Cebelitarık bölgesinin yerlisi olduğunu düşünülüyor.

- Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) öncülüğünde, Gün Medya Grubu'nun ana sponsoru olduğu Kastamonu Tanıtım Günleri dün başladı. Yöresel ürün ve gıdaların yanı sıra çeşitli etkinliklerle Kastamonu ilinin tanıtımının yapıldığı fuarın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle dün gerçekleşti. 22 eylülde sona erecek olan etkinliği ve daha fazlasını bu akşam saat 21 de ,canlı yayın konuğumuz Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile Ogün TV de izleyebilirsiniz.

- 20 Eylül 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.22 azalarak 100.117, Dolar %0.31 azalarak 5.7010, Euro %0.47 artarak 6.2902, Altın %0.11 azalarak 275.31, Petrol %0.67 artarak 64,83, Bono %0.47 azalarak 14.96 dan işlem gördü.

- 21 Eylül Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 18 ,İstanbul 21, İzmir 26, Antalya 33 derece olacak.
OGÜNhaber