2 Aralık 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 2 Aralık 2022 Cuma

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Amerika ve Yunanistan'a uyarı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika Birleşik Devletleri’ni çağrıda bulunarak, “Teröristlere olan desteğinizi kesin. İlişkinizi kesin. Bunları desteklemeyin. Bunlardan vazgeçin, bir yere varamazsınız” dedi. Çanakkale’den Yunanistan’a da seslenen Akar, “Aklınızı başınıza toplayın. Herhangi bir şekilde üçüncü tarafıların söylemlerinden dolayı kendinizi havada görmeyin. Ayaklarınız yere bassın. Akıllı ve mantıklı olun. Birlikte konuşup, sulh ve sukuneti sağlayalım” ifadelerini kullandı. Akar, Pençe ve Kilit operasyonlarında bugüne kadar 491 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Kurtulmuş'tan sınır ötesi operasyon açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı vererek, "Bizim terörle mücadelemiz 8 milyar insan içindir. Ha PKK ha PYD ha DAEŞ, hiçbirinin farkı yok" dedi.

Diyarbakır'da Kasım ayında 95 operasyon
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kasım ayı bilançosunu açıkladı. 95 operasyonda gözaltına alınan 496 kişiden 85'i tutuklandı. Çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Cinayetin nedeni duyanların içini sızlattı
Afyonkarahisar’da boynundan bıçaklandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 36 yaşındaki genç adamın olayında titiz bir çalışma yürüten polis ekipleri, olayın faili 2 kişiyi gözaltına alırken, cinayete kurban giden genç adamın ise taciz edilen 2 genç kızı korumaya çalışırken öldüğü ortaya çıktı.

Kırmızı bültenle aranan Serkan Akbaba tutuklandı
Kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarından kırmızı bültenle aranan ve Almanya’nın Mannheim şehrinde yakalanarak önceki gün Türkiye'ye getirilen Serkan Akbaba, İstanbul Havalimanı’nda emniyet görevlilerine teslim edildi. Akbaba, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.10 azalarak 4.991, Dolar %0.03 artarak 18.6394, Euro %0.62 azalarak 19.4943, Altın %0.90 azalarak 1.070.76, Petrol %0.01 artarak 86.89, Bono %1.32 azalarak 10.48'den işlem gördü.

Hava Durumu
3 Aralık 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 10, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber