19 Ocak 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 19 Ocak 2020 Pazar

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 139'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin nöbeti 139’uncu gününe girdi.

Esenyurt'ta doğalgaz borusu patladı
Esenyurt’ta yol çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Patlama sırasında bir kişi yüzünden yaralanırken, doğalgaz borusundan yükselen alevler bir binanın dış cephesine sıçradı.

Lübnan'da yaralı sayısı 220'ye yükseldi
Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta güvenlik güçleri ve protestocular arasında çıkan çatışmada yaralı sayısı 220’yükseldi.

Dünyanın en kısa adamı 28 yaşında hayatını kaybetti
Guinness Rekorlar Kitabının internet sitesinden yapılan açıklamada, dünyanın en kısa adamı Khagendra Thapa Magar’ın 28 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Bu kedi çeşmeden başka hiç bir yerden su içmiyor
Çeşmeden su içen akıllı kedi ilgi odağı oldu. Mahallelinin ’Portakal’b diye hitap ettiği kedinin, çeşmeden başka hiç bir yerden su içmemesi dikkat çekiyor.

Minikler macera parkurunda ter döktü
Denizli’de ara tatiline giren çocuklar, ‘Macera Parkuru’ ile heyecan dolu anlar yaşadı. ’Survivor’u anımsatan parkur çocukları heyecandan heyecana sürükledi.

Mandalina tarhanası görenleri şaşkına çevirdi
Bodrum mandalinasından dolma, sütlaç, peynir, baklava, pastil gibi birçok ürün yapan girişimci Fadime Aslan, bu kez de mandalinadan tarhana yaptı. Kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise soğuk içilebilen mandalina tarhanasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hava Durumu
20 Ocak 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 2, İstanbul'da 7, İzmir'de 10 ve Antalya'da 14 derece olacak.
OGÜNhaber