19 Mayıs 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 19 Mayıs 2022 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "19 Mayıs 1919’da Türk milleti, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, son ve ebedi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için topyekûn bir mücadeleye girişerek destansı kahramanlıklar sergilemiş, nihayetinde kutlu bir zafere erişmiştir. Türkiye’nin kalkınmasını ve büyümesini engellemek isteyenlere karşı amansız bir mücadele veriyoruz" dedi.

Elazığ'da Eren Abluka-11 Operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Elazığ’da 514 personelin katılımıyla "Eren Abluka-11 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin Operasyonu" başlatıldı.
PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Elazığ'da "Eren Abluka-11 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin Operasyonu" başlatıldı. Operasyonda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerine bağlı 514 personelden oluşan 37 operasyonel tim görev alıyor.

Çavuşoğlu: Türkiye, NATO'nun açık kapı politikasını daima desteklemiştir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştireceği görüşme öncesi yaptığı açıklamada, “Türkiye ve ABD’nin daha güçlü bir işbirliğine sahip olması gerekiyor” ifadelerini kullanarak, “Türkiye, NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklemiştir” dedi.

Küçük çocuk, cipin altından yara almadan kurtuldu
Sancaktepe’de sokak başında arkadaşları ile oynamak için karşı yola geçen 4 yaşındaki küçük çocuğun üzerinden cip geçti. Üzerinden geçen cipin altından şans eseri yara almadan çıkan çocuk panik içerisinde arkadaşlarının yanına gitti. Cipin üstünden geçtiği çocuğun şans eseri kurtuluşu güvenlik kamerasına yansıdı.

Otomobil 50 metreden aşağıya uçtu
Kağıthane’de kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafif ticari aracın çarptığı park halindeki bir otomobil, yaklaşık 50 metreden aşağıya uçtu. Korku dolu anlar kameralara yansırken, olayda 4 araç ve bir işyerindeki seramikler zarar gördü. Otomobilin sahibi kadın aracını görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.05 azalarak 2.394, Dolar %0.52 azalarak 15.8562, Euro %0.65 artarak 16.7954, Altın %0.76 artarak 937.27, Petrol %0.30 azalarak 108.78, Bono Sabit değerinde kalarak 26.66'dan işlem gördü.

Hava Durumu
20 Mayıs 2022 Cuma en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 20, İstanbul Bulutlu 18, İzmir Bulutlu 21, Antalya Bulutlu 19, derece olacak.
OGÜNhaber