19 Eylül 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 19 Eylül 2022 Pazartesi

Bakan Bozdağ, şehitler ve gaziler üzerinden istismar yapanları kınadı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, zaman zaman şehitler ve gaziler üzerinden istismar yapan çevrelerin var olduğunu belirterek, “Şehitlerimize, gazilerimize, şehitlik ve gazilikle ilgili inançlarımıza dil uzatmaktan maalesef geri durmuyorlar. Bu değerlere maalesef bazen bilerek, bazen de bilmeyerek, bazen de değerin kıymetini takdir etmeyerek saldıranları da kınamak isterim” dedi.

"Altılı Masanın liderleri olarak bizler, Türkiye’yi huzura kavuşturmak istiyoruz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Şambayat Beldesi Belediyesini ziyaret etti. Şambayat Belde Belediyesi önünde partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Altılı Masanın liderleri olarak bizler; Türkiye’yi huzura kavuşturmak istiyoruz, Türkiye’yi büyütmek istiyoruz, Türkiye için çalışmak istiyoruz” dedi.

Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu
Şırnak ve 6 ilçesinde yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda, 37 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Babasını çekiçle öldüren Rus genç, özel ekip tarafından yakalandı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde tatil yapan babasını çekiçle öldürmek annesini de ağır yaralamakla suçlanan Dmitry Stepanov, kendisini yakalamak için oluşturulan özel ekip tarafından Antalya şehir merkezindeki bir mahallede yakalandı. Öte yandan Stepanov’un, 2015 yılında Rusya’da yakın bir arkadaşını da çekiçle başından ağır yaraladığı ortaya çıktı.

Polise silahlı saldırı gerçekleştiren cinayet zanlılarını yakalamak için operasyon başlatıldı
Başakşehir’de gece 2 kişiyi vurarak öldüren 2 şüpheli, bugün Fatih’te polis ekibine silahlı saldırı gerçekleştirmelerinin ardından kaçarak kayıplara karışmıştı. Polis ekipleri tarafından her yerde geniş çaplı operasyonla aranan zanlılardan birisinin Bahçelievler’de olduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen polis ve özel harekat ekipleri operasyon başlattı. Operasyon çerçevesinde sokağa giriş ve çıkışlar kapatıldı. Polis ekiplerinin operasyonu devam ediyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.60 azalarak 3.290, Dolar %0.24 artarak 18.3002, Euro %0.38 artarak 18.3538, Altın %0.32 azalarak 980.34, Petrol %1.50 azalarak 89.98, Bono sabit değerinde kalarak 14.42'den işlem gördü.

Hava Durumu
20 Eylül 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 25, İstanbul Bulutlu 26, İzmir ve Antalya Yağmurlu 30 derece olacak.
OGÜNhaber