19 Ekim 2020 PazartesiYurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 19 Ekim 2020 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz.' dedi. Eğitim ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, 'Topyekün bir eğitim öğretim reformu gerekiyor' açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı Şentop: 'Sivilleri hedef alan saldırılar savaş suçudur'
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de, 'Ermenistan'dan Gence'ye yapılan saldırıları görüyoruz. Bu bir savaş suçudur.' dedi.

Bakan Koca: Sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz
Sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi sorusuna yanıt veren Sağlık Bakan Koca, "Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz." dedi. Üniversiteler açılacak mı sorusunu da yanıtlayan Koca, "Önümüzdeki günlerde karar veya öneri söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.

Rum lideri Anastasiadis, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tatar'ı tebrik etti
Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı tebrik etti.

Aylar sonra ortaya çıktı: ABD ile Suriye arasında ilk temas
Arap Baharı'nın ardından kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı... ABD'nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal, Beyaz Saray'dan üst düzey bir heyetin Suriye'ye gittiğini ortaya çıkardı.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 40 milyon 282 bini aştı
Dünya genelinde koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 40 milyon 282 bini geçti, virüs nedeniyle 1 milyon 118 bin 330 kişi yaşamını yitirdi.

Rusya’da koronavirüsü rekoru: En yüksek vaka sayısı açıklandı
Rusya´da son 24 saatte 15 bin 982 kişide daha Covid-19 tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 415 bin 316´ya ulaştı.

Kadir Şeker'in avukatlarından, 12,5 yıl hapis cezasına itiraz
12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker (20) hakkında verilen hapis cezası ve tutukluluk halinin devamı kararına itiraz için avukatları Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu.

Milli Piyango’da şaibe iddiası: Fısıldanan numaralar çekilişte çıktı
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, On Numara'da bir “skandalı” tespit ettiklerini söyledi. Yavuz Yılmaz, canlı yayınlanan çekiliş sırasında ekranda görünmeyen bir sesin ''8” ve “32'' diye fısıldadığını ve ardından küreden bu numaraların geldiğini belirtti.

Marketten aldığı içki sahte çıktı, ölümle pençeleşiyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kişi marketten aldığı içkiyi içtikten sonra zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Market sahibi ve çalışanının da aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

19 Ekim 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları, BIST %1.29 artarak 1.206, Dolar %0.22 azalarak 7.9099, Euro %0.14 artarak 9.3094, Altın %0.34 artarak 486.24, Petrol %0.42 azalarak 42.75, Bono sabit değerinde kalarak 13.65'den işlem gördü.

20 Ekim 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 18, İstanbul'da 20, İzmir'de 25, Antalya'da 24 derece olacak.
OGÜNhaber