18 Haziran 2021 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 18 Haziran 2021 Cuma

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 225 bin 64 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 904 kişinin testi pozitif çıktı, 62 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saat içinde 1 milyon 582 bin 232 doz aşı yapıldığını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun ikili görüşmeleri
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde, küresel ve bölgesel meselelerin ele alınacağı, resmi ve hükümet dışı aktörleri bir araya getiren “Antalya Diplomasi Forumu” ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi (GDAÜ) çerçevesinde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Buyar Osmani ve Kongo Cumhuriyeti Dışişleri, İş Birliği ve Yurt Dışındaki Kongolular Bakanı Jean-Claude Gakosso ile bir araya geldi. İkili görüşmelerde çeşitli işbirliği antlaşmaları da imzalandı.

HDP İzmir İl Başkanlığına silahlı saldırı düzenleyen zanlı tutuklandı
İzmir'de dün HDP İzmir İl Başkanlığı binasına girerek Deniz Poyraz isimli parti çalışanını öldüren saldırgan Onur Gencer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırganın binaya girerken yanında taşıdığı çantasında bıçak ve bir miktar para olduğu öğrenildi.

Kuzey Kore lideri Kim'den ABD mesajı: Diyaloğa da yüzleşmeye de hazırlanmalıyız
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan ABD'nin yeni yönetimine yönelik ilk mesaj geldi. Genel Kurul Toplantısına katılan Kim, yeni ABD yönetiminin politika eğilimine yönelik ayrıntılı analiz yaptı. Kim, "Hem diyalog hem de yüzleşme, devletimizin onurunu ve bağımsız kalkınma konusundaki çıkarlarını korumak için özellikle yüzleşmeye tam olarak hazırlanmalıyız" dedi.

Yunanistan'ın demir çubukla dövüp ölüme terk ettiği göçmenleri Türk askeri kurtardı
Yunanistan güvenlik güçlerinin aç ve susuz şekilde beş gün ormanlık alanda tutup demir çubukla dövdükten sonra Meriç Nehri’nde adeta ölüme terk ettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 göçmen Edirne'deki sınır personeli tarafından kurtarıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabından, düzensiz göçmenlerin Yunanistan'da yaşadıklarını anlattığı video da paylaşıldı. Göçmenlerin iddiaları ise adeta kan dondurdu.

Ceset yiyen ayı, yeniden ortaya çıktı
Daha önceki yıllarda yeni gömülen cesetleri mezardan çıkartıp yiyen ve köylülerin kabusu haline dönüşen ayı, Kastamonu’da yeniden ortaya çıktı. 21 gün önce vefat eden bir kadının mezarını eşeleyerek açmaya çalışan ayı, bir evin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Ekonomi Vitrini
18 Haziran 2021 Cuma günü borsa piyasaları; BIST %0.71 azalarak 1.404, Dolar %0.23 azalarak 8.6992, Euro %0.31 azalarak 10.3656, Altın %0.89 artarak 501.57, Petrol %0.73 azalarak 72.57, Bono %3.64 artarak 19.07'den işlem gördü.

Hava Durumu
19 Haziran 2021 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 27, İstanbul Yağmurlu 26, İzmir Bulutlu 30, Antalya Bulutlu 28 derece olacak.
OGÜNhaber