17 Ocak 2023 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Ocak 2023 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Faşizmin kol gezdiği karanlık yıllarda Şule Yüksel Şenler gençlerimize özgüven aşılamıştır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası açılışında, “Faşizmin kol gezdiği karanlık yıllarda Şule Yüksel Şenler gençlerimize özgüven aşılamıştır. Üniversite kapılarında gözyaşı döken kızlarımızın acılarını dindirdik. Darbe dönemi düzenlemelerini tarihe gömdük” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "2023 yılında kişi başı gelir 12 bin doları aşacak"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yüksek büyüme performansımızın etkisiyle 2023 yılında da kişi başına gelirimiz inşallah daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkacaktır" dedi.

Evlat nöbeti 1232 gündür devam ediyor
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır İl binası önündeki evlat nöbeti 1232 gündür devam ediyor.

Mersin Limanı'nda 56 kilo kokain ele geçirildi
Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen risk analizi ve hedefleme çalışmaları çerçevesinde, Ekvator’dan gelen bir gemi takibe alındı. Geminin limana yanaşmasından itibaren gümrük muhafaza ekiplerince belirlenen şüpheli konteyner izlenerek liman sahasına indirildikten sonra 'x-ray' taramasından geçirildi. Tarama neticesinde şüpheli yoğunluk tespit edilirken, narkotik dedektör köpekler eşliğinde arama gerçekleştirildi.

Nepal'de düşen uçağın karakutuları bulundu
Nepal'de dün düşen yolcu uçağının enkazının bulunduğu bölgede arama çalışmaları sürüyor. Polis memuru Ajay K.C. yaptığı açıklamada, havanın kararmasının ardından arama-kurtarma çalışmalarına ara verildiğini çalışmaların sabah saatlerinde tekrar başlatıldığını söyledi. Kayıp olan 4 kişiye henüz ulaşılamadığını belirten polis memuru, bulutlu hava ve düşük görüş mesafesinin arama çalışmalarını zorlaştırdığını ifade etti. Polis Sözcüsü Gyan Bahadur Khadka ise Pokhara Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne götürülen cansız bedenlerden yalnızca 26’sının kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Ekonomi Vitrini
BIST %3.27 artarak 5.6148, Dolar %0.06 artarak 18.7943, Euro %0.15 azalarak 20.3213, Altın %0.35 azalarak 1.155.96, Petrol %0.76 azalarak 84.63, Bono %6.27 azalarak 9.57'den işlem gördü.

Hava Durumu
17 Ocak 2023 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 11, İstanbul Bulutlu 11, İzmir ve Antalya Bulutlu 15 derece olacak.
OGÜNhaber