17 Kasım 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Kasım 2022 Perşembe

Pençe-Kilit Harekatı'nda 1 asker şehit düştü
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak'ın şehit olduğunu açıkladı. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyaretinden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, "Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz" dedi.

Kılıçdaroğlu: 5'li çete benimle görüşmek için aracı yolluyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5’li çetenin kendisiyle görüşmek için aracı yolladığını ifade ederek, çetelerle görüşmeyeceğini belirtti.

Ticari taksiden yolcu değil tabancalar çıktı
Sakarya’da polis ekiplerince 10 gün içerisinde yapılan operasyonlarda 90 kilogram gümrük kaçağı tütün ve nargile tütünü ile 15 bin litre kaçak akaryakıt ürünü ele geçirilirken 39 şüpheli yakalandı. Bir ticari taksiden çıkan tabancalar ise dikkatlerden kaçmadı.

Kayalıklardan düşen 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Ankara Mamak’ta taş ocaklarının bulunduğu yerde arkadaşlarıyla oturduğu esnada düşen 17 yaşındaki Beytullah Alkan hayatını kaybetti. Alkan’ın aşağı itilme durumunun ihtimali de bulunurken, kesin ölüm sebebinin Adli Tıp’tan çıkacak raporun ardından kesinleşeceği öğrenildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.42 azalarak 4.555, Dolar %0.15 artarak 18.6173, Euro %0.37 azalarak 19.2614, Altın %0.70 azalarak 1.052.66, Petrol %1.35 azalarak 91.61, Bono %0.76 azalarak 12.99'dan işlem gördü.

Hava Durumu
18 Kasım 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 17, İstanbul Bulutlu 18, İzmir 28 Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber