17 Haziran 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 17 Haziran 2022 Cuma

"Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısı yapmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası basına yaptığı açıklamada, Yunanistan ile yaşanan gerilim hakkında, “Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısı yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak olan bu toplantıyı da yapmıyoruz. Herhalde bundan daha net, daha açık bir rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın” dedi.

"Sizi bu milletin efendisi yapacağım"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Ödemiş ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde çiftçilere ücretsiz elektrik, ÖTV ve KDV’siz mazot verileceğini ve çiftçilerin kredi faizlerinin silineceğini söyledi. Çiftçinin zarar etmesinin Türkiye’nin zarar etmesi anlamına geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Sizi bu milletin efendisi yapacağım” dedi.

Gaziantep'te tüyler ürperten olay: 2 ölü
Gaziantep'te yabancı uyruklu hamile kadın ile 4 yaşındaki oğlu, darp edilip bıçaklanarak öldürüldü. Cesetleri park halindeki bir minibüsün içerisinde bulunan hamile kadın ve oğlunun öldürülmesi olayının ardından çok sayıda kişinin ifadesine başvurulurken kadının kocası gözaltına alındı.

Öğrencilerin Halfeti gezisi facia ile son buldu
Şanlıurfa’dan Halfeti’ye giden üniversite öğrencilerinin gezisi facia ile son buldu. Asma köprüden geçerken arkadaşlarıyla şakalaştığı sırada dengesini kaybedip suya düşen genç kızı, bir vatandaş çıkarttı. Halfeti Devlet Hastanesine kaldırılan genç kız, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa’ya sevk edildi.

36 şüphelinin gözaltına alındığı 67 milyon liralık vurguna ilişkin yeni görüntüler
İstanbul merkezli 9 ilde yapılan ve 36 şüphelinin gözaltına alındığı 67 milyon liralık vurguna ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde çete üyesi kadının kurbanından alınan dolarları bir döviz bürosunda bozdurduğu görülüyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.54 artarak 2.524, Dolar %0.11 artarak 17.3180, Euro %0.74 azalarak 18.1395, Altın %0.61 azalarak 1.026.60, Petrol %2.49 azalarak 116.83, Bono %1.33 azalarak 24.46'dan işlem gördü.

Hava Durumu
18 Haziran 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Bulutlu 28, İstanbul Bulutlu 27, İzmir Bulutlu 33, Antalya Bulutlu 32 derece olacak.
OGÜNhaber