17 Haziran 2021 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Haziran 2021 Perşembe

Türkiye'de son durum
Sağlık kuruluşları, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 35 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başladı. Bu kapsamda aşı randevusu alarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 35 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, bu işin başka yolu yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. 13-14 Haziran’da Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler, ne büyük bir yanlış yaptıklarını er ya da geç anlayacaklar. Ben şuna inanıyorum; biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Bu işin başka yolu yok. Biz güvenlik güçlerimize inanıyoruz, güveniyoruz ve güçlüyüz. Bunları da sayın Biden’la çok açık, net konuştum" dedi.

HDP İzmir il binasında silah sesleri: 1 ölü
Konak ilçesinde HDP İzmir İl Başkanlığı binasında silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Sokak ve caddeler trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı. Alınan bilgiye göre, il binasına giren şüpheli O.G., içerideki görevliyi rehin aldı. Şüpheli, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz'ı (40) silahla vurarak öldürdü. Zanlı polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli O.G.'nin sağlık çalışanı olduğu ve istifa ettiği öğrenildi.

İstanbul'dan Elazığ'a 26 bin TL sahte para getiren şüpheli yakalandı
Elazığ'da jandarma ekiplerinin çalışması sonucu İstanbul'dan kente havayolu ile gelen şahsın valizinde 26 bin TL sahte para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürüldü.

İsrail güçleri evlerini yıktı, 30 kişilik aile evsiz kaldı
İsrail güçleri Batı Şeria’da bulunan El Halil kentinin kırsalında Filistinli bir aileye ait evi “tapusuz” olduğu gerekçesiyle yıktı. İsrail güçlerinin yıktığı evde yaşayan 30 kişilik aile evsiz kaldı.

Ekonomi Vitrini
17 Haziran 2021 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.59 azalarak 1.423, Dolar %0.31 artarak 8.6427, Euro %0.04 azalarak 10.3374, Altın %1.09 azalarak 496.57, Petrol %0.27 azalarak 74.19, Bono sabit değerinde kalarak 18.40'dan işlem gördü.

Hava Durumu
18 Haziran 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Bulutlu 27, İstanbul Yağmurlu 26, İzmir Bulutlu 30, Antalya Bulutlu 28 derece olacak.
OGÜNhaber