17 Eylül 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 17 Eylül 2020 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'de unvanlar değişebilir hizmet yarışı devam eder
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'de unvanlar değişebilir ama millete ülkeye hizmet yarışı devam eder" dedi. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilim üzerinden eleştirdiği Fransa Cumhurbaşkanı Macron için "Kifayetsiz muhteris" ifadesini kullandı.

NATO'daki Türkiye-Yunanistan toplantısı sona erdi!
NATO karargahında Türk ve Yunan askeri heyetleri arasında yapılan teknik toplantıların dördüncüsü sona erdi. Heyetler gelecek hafta bir kez daha bir araya gelecek.

Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda haftada iki gün yapılacak yüz yüze eğitime ilişkin, "Temelde pazartesi-salı günleri sınıfın yarısının gelmesini istiyoruz. Bu diyelim ki 'kırmızı, yeşil veya mavi grup' olur. İkinci grup da 'mavi' grup olarak perşembe-cuma gelsin, çarşamba günü ve hafta sonu bir ara verelim istiyoruz." dedi.

Bakan Kurum açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "(Elazığ depremi) İlk konutlarımızı Sürsürü'de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz. Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi.

Türk Tabipleri Birliği'nden Bahçeli'ye yanıt
MHP lideri Bahçeli'nin kapatılmasına yönelik çağrısının ardından Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada ''Uyarı ve öneri paylaşmak etik sorumluluğumuzdur. Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız" denildi.

Koronavirüste vaka sayısı 30 milyonu aştı
Çin'de başlayan koronavirüs salgınında dünya genelinde vaka sayısı 30 milyonu aştı. Son 24 saatte 300 binden fazla yeni vaka tespit edildi. Covid-19'a yakalanan 21.8 milyon insan iyileşirken 945 binden fazla kişi de hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü'nden endişe verici açıklama: Salgının etkisinin henüz başındayız
Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken Dünya Sağlık Örgütü'nden endişe verici bir açıklama geldi. Buna göre yetkililer, salgının yaratacağı etkilerin henüz daha başında olduğumuzu belirtti.

Aşı açıklaması: Önce sağlıkçılara yapılacak
Hacettepe’de denenen koronavirüs aşısıyla ilgili Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Murat Akova tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, aşının önce sağlıkçılar için kullanılacağı belirtildi.

Rusya'da yakalanan ABD casusu işçi kampında ortaya çıktı!
ABD ile Rusya arasında casusluk krizine neden olan ve 2018 yılında Rusya´da üstünde gizli belge içeren USB ile yakalanan ABD eski deniz subayı Paul Whelan, çıkarıldığı mahkemece 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yunanistan’da maske fiyaskosu
Yunan hükümetinin okullara ücretsiz maske sağlama planı hayal kırıklığı oluşturdu. Teslim edilen maskelerin yanlış ölçümler nedeniyle hem çocuklar hem de yetişkinler için çok büyük olması fiyaskoya neden oldu.

17 Eylül 2020 Perşembe günü borsa piyasaları, BIST %0.26 azalarak 1.104, Dolar %0.67 artarak 7.5548, Euro %0.65 artarak 8.9247, Altın %0.17 azalarak 472.20, Petrol %1.65 artarak 42.34, Bono %1.65 artarak 13.59'dan işlem gördü.

18 Eylül 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İzmir'de 31, İstanbul'da 28, Antalya'da 32 derece olacak.
OGÜNhaber