17 Ekim 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 17 Ekim 2020 Cumartesi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan, sivillere saldıran Ermenistan’a tepki
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ermenistan’ın, Azerbaycan’daki sivillere yönelik yapmış olduğu saldırıya tepki göstererek, “Ermenistan’ın insanlığı, vicdanı, ahlakı hiçe sayarak Gence’de ve Mingeçevir’de onlarca masum insanı hedef alan alçakça saldırısını şiddetle kınıyorum” dedi.

Silah kaçakçılarına şafak vakti operasyon düzenlendi
Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve özel harekat ekipleri şafak vakti silah ticareti yapan şahıslara yönelik Bursa merkezli çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Kapıların koçbaşıyla kırıldığı baskında çok sayıda şüpheli gözaltı alındı.

Dev uyuşturucu operasyonunda 19 tutuklama
Kahramanmaraş’ta düzenlenen Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’nun bizzat yönettiği uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2’si kadın 19’u tutuklandı.

Sabaha kadar tüfekle ve sopayla avokado nöbeti tutuyorlar
Antalya’nın Alanya ilçesinde geçiminin büyük kısmını avokadodan karşılayan üreticiler, son günlerde artan hırsızlık olayları nedeniyle bahçelerinde sopa ve tüfeklerle sabaha kadar nöbet tutuyor. Geçtiğimiz günlerde bir bahçeden 2 bin 500 TL değerinde avokadonun çalınmasının ardından üretici bahçelerinde sabaha kadar köpekler eşliğinde tüfekle nöbet tutmaya başladı.

Büyükçekmece’de havadan ve karadan ‘boz ayı’ arama çalışmaları
Büyükçekmece’de yerleşim alanına yakın bölgede ‘boz ayı’ görülmesi ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, bugün de ayının en son görüldüğü alanda havadan drone destekli arama çalışmaları gerçekleştirdi.

California’daki yangında annelerini kaybeden dağ aslanları hayvanat bahçesinde
ABD’nin California eyaletinde devam eden orman yangınlarında annesiz kalan iki yavru dağ aslanı Oakland Hayvanat Bahçesi’ne getirildi.

Metruk bina yıkım rekoru Kartal’ın
Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edilmiş yapılar için 2019 yılından beri gerçekleştirilen hummalı çalışmalar, Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğündeki Kartal Belediyesi’ne İstanbul’da rekor getirdi. Kayıtlara göre İstanbul genelinde en çok metruk bina yıkan ilçe belediyesi olan Kartal Belediyesi’nin söz konusu çalışmaları, diğer belediyelere de örnek oldu.

Yerli ve milli balonlar Kapadokya semalarında
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve milli sıcak hava balonları gökyüzü ile buluştu.

Hava Durumu
18 Ekim 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 23, İstanbul'da 22, İzmir'de 26, Antalya'da 27 derece olacak.
OGÜNhaber