16 Kasım 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 16 Kasım 2020 Pazartesi

Ekrem İmamoğlu’na ‘Kanal İstanbul’ soruşturması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesine karşı açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıktığı için soruşturma açıldığı iddiasıyla ilgili, "İfade talep yazısında Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmadığı gibi bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Trump ilk kez ‘Biden kazandı’ dedi
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın ismini kullanmadan "O, seçim hileli olduğu için kazandı" ifadesini kullandı.

Okullar tamamen açılacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yükselişinin eğitimi zora soktuğunu, bu yüzden kurallara uyulması gerektiğini ifade etti. Bakan Selçuk, okulların tamamen açılmasıyla ilgili de ''Bizim de arzumuz isteğimiz o yönde şu anda salgın şartları buna izin vermiyor. '' dedi.

Bakan Soylu: Depremde Türkiye'nin aldığı aksiyonu en gelişmiş ülkelerin alabilme kabiliyeti söz konusu değil
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Depremde ve afetlerde Türkiye'nin aldığı aksiyonu dünyanın en gelişmiş ülkelerinin alabilme kabiliyeti söz konusu değildir.' dedi.

Bakan Varank aşı çalışmalarındaki son durumu anlattı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'TÜBİTAK Covid-19 Platformundaki bilim insanlarımız, Ribavirin molekülünün hastalığın tedavisinde etkin olduğunu hayvan deneyleriyle ispatladı' dedi.

Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak: Aile içi görüş ayrılığı yok, olamaz da
Sadık Albayrak, 'Koşan bir lider var. Onun ayağına takılan çakıl taşları varsa, temizlemek gerek' diye konuştu.

Bakan Pekcan: İş insanımızın dinamizmine ve zorluklar karşısındaki mücadelesine güveniyoruz
Ticaret Bakanı Pekcan, 'Üretimimize, ihracat potansiyelimize, rekabet gücümüze, iş insanımızın dinamizmine ve zorluklar karşısındaki mücadelesine güveniyoruz.' dedi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: 'Yüzlerce Ermeni askeri kayıp'
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki savaş nedeniyle yüzlerce Ermeni askerinin kayıp olduğunu, askerlerden bazılarının hayatta olabileceğini söyledi.

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim öldü
Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 54 milyon 832 bini geçti
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 54 milyon 832 bini aştı, virüs nedeniyle 1 milyon 324 bin 664 kişi yaşamını yitirdi.

16 Kasım 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları, BIST %0.69 artarak 1.301, Dolar %0.98 artarak 7.7476, Euro %1.01 artarak 9.1796, Altın %1.09 artarak 471.42, Petrol %1.92 artarak 43.60, Bono sabit değerinde kalarak 13.93'den işlem gördü.

17 Kasım 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 15, İstanbul'da 17, İzmir'de 20, Antalya'da 24 derece olacak.
OGÜNhaber