16 Haziran 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 16 Haziran 2022 Perşembe

Türkiye, İngiltere ve Ukrayna savunma bakanlarından üçlü görüşme
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Bölgesel savunma ve güvenlik konularında bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı.

Kılıçdaroğlu: "Bizi birleştiren tek bir konu var, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Altılı Masa' birlikteliğine ilişkin, “Bizi birleştiren tek bir konu var, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek" dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: “Rus saldırganlığını ve yaşattığı vahşeti kınıyoruz”
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Ukrayna’nın başkenti Kiev düzenlediği ziyarette, “Rus saldırganlığını ve yaşattığı vahşeti kınıyoruz” dedi.

Yunanistan Konsolosluğu önünde protesto
Abdülhamid Han Kültür Eğitim Derneği üyeleri Yunanistan Başkonsolosluğu önüne gelerek Yunanistan'ın saldırgan tutumunu protesto etti. Eylemde konuşan Başkan Turgay Yazıcı, Avrupa, Amerika, NATO şımarık çocuğuna sahip çıkmazsa, biz kulağını çekmekten çekinmeyiz” dedi.

Kolonya üretim tesisine sahte etil alkol baskını: 24 şüpheliye işlem
İzmir merkezli Aydın, Denizli ve Manisa illerinde polis ekipleri tarafından çok sayıda iş yeri, imalathane ve depolara gerçekleştirilen operasyonda, 30 ton sahte etil alkol ele geçirilirken olayla ilgili 24 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.72 azalarak 2.488, Dolar %0.39 artarak 17.3045, Euro %0.59 artarak 18.1264, Altın %0.30 artarak 1.018.63, Petrol %1.70 azalarak 116.50, Bono %0.04 artarak 24.79'dan işlem gördü.

Hava Durumu
17 Haziran 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 26, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber