16 Eylül 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 16 Eylül 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl sevkiyatı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın Semerkant kentinde temaslarını sürdürüyor. Dün Semerkant’a gelen ve ikili görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan, zirvede gerçekleştirdiği konuşmasında "Ukrayna tahılının Afrika’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere özellikle en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırılması noktasında da samimi çaba harcıyoruz" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nden ŞİÖ açıklaması
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Şangay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada İran’ın ŞİÖ üyeliğine değinerek, “Bölge ülkeleri ile iş birliği temel politikamızı oluşturuyor. İran’ın Şangay İşbirliği Teşkilatı'na üyeliği örgütün kuruluş tarihinden bu yana yaşanan en önemli gelişme olacaktır” dedi.

Eşi ve çocuklarını ekmek bıçağıyla rehin aldı
Antalya’da eşi ve iki çocuğunu ekmek bıçağıyla rehin aldığı iddia edilen adam, polisin ikna etmesi sonucu eyleminden vazgeçti. Şahıs, polis otosuna bindirilirken “Karakola götüre götüre evde bıçak kalmadı. Son bir ekmek bıçağı vardı, onu da götürün” dedi.

MSB paylaştı, Yunanistan yine düzensiz göçmenleri Türk kara sularına itti
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Çeşme Uzunadalar kuzey batısında, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botu tarafından düzensiz göçmenlerin Türk kara sularına itildiği anlara ait görüntüleri paylaştı. Milli Savunma Bakanlığına ait sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan videonun yer aldığı paylaşımda, 2 adet lastik bota transfer edilerek Türk kara sularına itildiği Deniz Kuvvetlerimize ait İHA ile tespit edildi. Durum ivedilikle Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek düzensiz göçmenlerin Sahil Güvenlik unsurları tarafından kurtarılması sağlandı" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul’da göçmen kaçakçılığından casusluk faaliyeti çıktı
İstanbul’da göçmen kaçakçılığı faaliyetine yönelik yürütülen bir operasyonda, ikisi kadın 4 İranlı yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ‘askeri casusluk’tan tutuklanırken, operasyonda, istihbarat ve casusluk faaliyetlerinde ortam dinlemede kullanılan ses iletim cihazı ile onlarca yabancı ve Türk pasaportu ele geçirildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.75 artarak 3.388, Dolar %0.14 artarak 18.2902, Euro %0.04 azalarak 18.2577, Altın %0.06 artarak 978.53, Petrol %0.80 artarak 95.59, Bono %0.35 artarak 14.42'den işlem gördü.

Hava Durumu
17 Eylül 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 34, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber