16 Ekim 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 16 Ekim 2020 Cuma

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: CHP'nin Türkiye'ye karşı en ağır sorumluluğu üstlenmesi gereken bir parti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye'ye karşı en ağır sorumluluğu üstlenmesi gereken bir parti olduğunu belirterek, 'Çünkü biz kadrolarımızla var olan sorunları çözme konusunda azimli bir duruş sergilemek zorundayız.' dedi.

Bakan Koca açıkladı: İstanbul ve Bursa’da artış eğilimi var
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son bir haftada koronavirüsü vakalarının arttığını açıkladı. Koca'nın açıklamasına göre başta İstanbul ve Bursa'da artış eğilimi var.

Bakan Pakdemirli: Türkiye'de 19 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu, ürettiğimizin neredeyse beşte biri
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de her yıl ülkenin yıllık gıda üretiminin beşte birine denk gelen 19 milyon ton gıdanın israf edildiğini bildirdi.

EGM'den 'sınav soruları'nı sendika hazırladı iddiasına cevap
Emniyet Genel Müdürlüğü, (Soruların Büro Memur-Sen tarafından hazırlandığı iddiası) Bu, teşkilatımız açısından kabul edilemez bir iftiradır denildi.

Pompeo’dan Türkiye’ye Dağlık Karabağ eleştirisi: Riski artırıyor
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimle ilgili ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan yeni açıklamalar geldi. Pompeo, Türkiye'nin Dağlık Karabağ soruna müdahil olmasının bölgedeki riski artırdığını öne sürdü.

Finlandiya Başbakanı Marin, AB toplantısını terk etti
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Brüksel'de katıldığı AB Liderler Zirvesi sırasında temas ettiği bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu zirveden ayrıldı.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 39 milyon 182 bini aştı
Dünya genelinde koronavirüs salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 39 milyon 182 bini geçti, virüs nedeniyle 1 milyon 103 bin 56 kişi yaşamını yitirdi.

DSÖ: Remdesivir ve hidroksiklorokin Kovid-19 ölümlerini veya hastanede kalış sürelerini azaltmadı
DSÖ, 'Remdesivir' adlı antiviral ilaç, hidroksiklorokin ve AIDS tedavisinde kullanılan lopinavir/ritonavir bileşiminin, Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastanede kalış süreleri üzerinde çok az etkisi olduğunu veya hiç etkisi olmadığını bildirdi.

Mahkemeden Halil Sezai kararı
Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesi ile tutuklanan şarkıcı Halil Sezai hakkında 13 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Halil Sezai'nin tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

TCMB repo ihalesiyle piyasaya yaklaşık 10 milyar lira verdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün geleneksel yöntemle düzenlediği 13 Kasım vadeli repo ihalesi ile piyasaya 10 milyar lira verdi.

16 Ekim 2020 Cuma günü borsa piyasaları, BIST %0.75 artarak 1.189, Dolar %0.22 artarak 7.9499, Euro %0.31 artarak 9.3250, Altın %0.31 artarak 487.88, Petrol %1.09 azalarak 42.72, Bono %0.37 artarak 13.65'den işlem gördü.

17 Ekim 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 28, İstanbul'da 26, İzmir'de 29, Antalya'da 27 derece olacak.
OGÜNhaber