16 Ağustos 2019 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 16 Ağustos 2019 Cuma

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, bugün Şanlıurfa'ya gittiler.Akar ve TSK'nın komuta kademesinin bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunacağı öğrenildi.

- AK Parti'li eski vekil Mehmet Metiner'in "AKP ömrünü doldurdu" açıklamalarına cevap AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, "Yalnız partilerin ömürlerine ilişkin kararı halk verir" ifadelerini kullandı.

- Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Törenleri'nde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Üzülerek söylüyorum ki istatistiklere göre savaş ve açlık nedeniyle acı çeken çocukların büyük bir bölümü Müslümanların çocukları. Dileriz yaşanan acılar, dökülen kanlar son bulur" dedi

- Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerine katılan bir diğer isim de İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ydu. İmamoğlu, "Allah inşallah ülkeyi yönetenlere Hacı Bektaş terbiyesi verir" diye konuştu.

- Milli Savunma Bakanlığınca Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatıyla PKK'lı teröristlere ait silah mevzisi, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedeflerin vurulduğu bildirildi.

- CHP'li Mahmut Tanal, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu'nu 2 saatte geçtiğini söyleyerek yeni yolu sosyal medyada öven şarkıcı Demet Akalın'ın yasal hız sınırını aştığını iddia etti. Tanal, Akalın'ı arayarak teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da ‘suç ve suçluyu övmek'ten soruşturma açılması gerektiğini söyledi

- Memurlar için kritik son toplantı bugün başladı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın masada 12 teklif paketinin bulunduğunu söyledi.Pazarlıklar için belirlenen son tarih 20 Ağustos. Bu tarihe kadar anlaşmaya varılmazsa hakem kuruluna başvurulacak ve hakem kurulu 5 gün içinde kararını açıklayacak.

- Suriye'de Esad rejimi ve Rusya'nın Kurban Bayramı'nda İdlib'e saldırılarında yerinden edilen 124 bin sivil, Suriye-Türkiye sınırındaki kamplara göç etti.

- Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan hükümetinin "faşist taktiklerinin, Keşmirlilerin kurtuluş mücadelesini bastıramayacağını" ifade etti.

- Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile müzakereleri sonlandırmasının ve bundan Seul'ü sorumlu tutmasının hemen ardından füze denemesi gerçekleştirdiği bildirildi.

- ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesi, Başkan Donald Trump'ın Danimarka'dan Grönland Adası'nı satın almak istediğini aktardı.   
 
- Tekirdağ'da da polisin daha önce mühürlediği işyerinin mühürlerini söküp, İstanbul'dan müşteri getirerek kumar oynatanlara yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 50 kişi hakkında işlem yapıldı.

- 16 Ağustos 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0,18 azalarak 96.404, Dolar %0.15 azalarak 5.5583, Euro %0,56azalarak 6,1593,  Altın %0.77 azalarak 270.58, Petrol %0.69 artarak 58.63,  Bono sabit değerinde kalarak 15.22 den işlem gördü.

- 17 Ağustos  2019 Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara ve İzmir 30, İstanbul 28, Antalya 33 derece olacak.
OGÜNhaber