15 Haziran 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 15 Haziran 2022 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD başkanının İsveç ve Finlandiya konusundaki açıklamalarına tepki göstererek, "TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir bugün iki ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun, önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Bunu da bilmeleri lazım. Biz dış politikada İsveç, Finlandiya‘ya karşı tavır alıyoruz. İsveç’in, Finlandiya'nın sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız" dedi.

Stoltenberg, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in üyeliği konusundaki endişeleri üzerinde çalışıyoruz
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Madrid’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in üyeliği konusundaki endişeleri üzerinde çalışıyoruz” dedi.

"Katillerin çok ağır ceza almasını istiyorum"
Denizli’de 5 gündür haber alınamayan gençlerin yakılmış cesetlerinin 45 saat sonra su kuyusundan çıkartılmasının ardından ailelerin adli tıp morgunun önünde acılı bekleyişi devam ediyor. İsmail Yalçın’ın dedesi Şahin Arnas, "Katillerin çok ağır ceza almasını istiyorum, adalete güveniyoruz" dedi.

Şüphelinin itiraf ettiği vadide onlarca kemik bulundu
Kayseri'de 2020 yılından bu yana kayıp olan Sevil Kutlu'yu öldürdüğü iddiası ile gözaltına alınan şahıs, emniyette cinayeti itiraf etti. İtiraf üzerine harekete geçen polis ekipleri, vadide yaptıkları aramada insana ait olduğu değerlendiren onlarca kemik parçası buldu. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Sancaktepe'de 44 kaçak göçmen kamyon kasasında yakalandı
İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bir kamyonun kasasında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 44 düzensiz göçmen yakalandı. Gözaltına alınan kamyonet sürücüsü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.87 artarak 2.531, Dolar %0.15 artarak 17.2906, Euro %0.21 artarak 18.0475, Altın %1.17 artarak 1.015.96, Petrol %0.29 azalarak 120.82, Bono %0.32 artarak 24.78'den işlem gördü.

Hava Durumu
16 Haziran 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 25, İstanbul Yağmurlu 27, İzmir Bulutlu 34, Antalya Bulutlu 29 derece olacak.
OGÜNhaber